Omaru Toure en una acció del partit. Foto: Joan Ventura.

La UE Mataró-Homs posa la directa cap a les fases d’ascens

L’equip de Charly Giralt es desfà del Girona i només necessita un triomf més (81-71)

La Unió Esportiva Mataró-Homs ja frega amb la punta dels dits l’accés a les fases d’ascens. Només queden dues jornades pel final de la lliga regular i el conjunt de la capital del Maresme necessita una victòria més. Aquest cap de setmana, a casa davant el Girona, va caure la vint-i-unena de la temporada (només tres derrotes). Castelldefels i Joventut, equips de mitja taula, seran els últims rivals de l’equip que entrena Charly Giralt.

Davant el Girona B, la UEM va haver de refer-se d’un mal inici. Al final del primer quart, el conjunt visitant dominava el marcador (17-30). L’equip de la capital del Maresme havia d’ajustar la defensa si no volia deixar escapar un partit vital al Mora. La sorpresa era majúscula perquè l’Homs ha guanyat tots els duels jugats a casa aquesta temporada. A partir del segon quart, els homes de Giralt van començar a posar les coses a lloc. Un parcial de 24 a 14 equilibrava la situació (41-44 al descans).

La UEM va mantenir el to defensiu durant la segona meitat i el Girona veia la cistella cada cop més petita. El 19-13 del tercer període capgirava definitivament la dinàmica inicial. L’últim quart, 21-14, va servir per il·lustrar la superioritat del conjunt mataroní. Al final, el +10 (81-71) feia més justícia al nivell que un i altre equip han ofert durant la temporada.

Jordi Juanola, autor de 22 punts, va tornar a ser el líder en anotació de l’Homs. De totes maneres, el jugador més ben valorat va ser Pol Cánovas (16 punts amb 4/4 en tirs de camp i 9 rebots). Omaru Toure, com sempre, va segellar la pintura (13 rebots), i Natxo Ariño (13 punts) i Óscar Heras (12) van superar la barrera dels 10 punts. L’Homs només necessita una altra victòria per certificar el seu lloc a les fases d’ascens.