Omaru Toure buscant cistella. Foto: Joan Ventura.

La UE Mataró-Homs no té pietat del Calvià

El conjunt de Charly Giralt s’imposa còmodament (114-67)

La Unió Esportiva Mataró va fer allò que cal fer quan un equip és molt superior a un altre: jugar amb la mateixa intensitat durant tot el partit. Donar peixet o baixar el nivell és condescendència i falta de respecte, en contra de l’opinió sovint generalitzada que atribueix als equips que superen el rival amb contundència cert afany d’humiliar-lo. És al revés. Humiliar-lo seria canviar el teu comportament, en aquest cas a la pista, perquè et sents superior.

Respectar el rival és jugar fins la botzina final al màxim de les teves possibilitats. És cert que l’equip local va fer la diferència, principalment, en els primers dos quarts. De totes maneres, l’Homs no va perdre cap parcial i va mantenir la tensió competitiva fins al final. La victòria era evident des de feia estona però en l’últim quart, per exemple, els de Giralt van firmar un 25 a 20.

Els paràgrafs anteriors expliquen, en part, com és possible que la UE Mataró acabés clavant un +47 al Calvià, el seu rival d’aquest cap de setmana. El cuer de la lliga no va poder fer res per frenar el potencial del conjunt de la capital del Maresme, que és tercer amb un balanç de set victòries i dues derrotes. L’harmonia col·lectiva que respira l’equip de Mataró, unida a l’estabilitat del projecte, fa pensar que la temporada pot tornar a ser molt bona.

Jordi Juanola va fer 30 punts i va ser el jugador amb més bona valoració del partit. Omaru Toure (14 punts i 12 rebots) també va destacar. Marc Traver (16 punts) i Pol Cánovas (13/8) van sumar-se a l’espectacle. Al final, tots els jugadors de la plantilla mataronina van aportar punts en aquesta nova victòria de l’equip.