UE Mataró, nou equip de LEB Plata. Foto: FEB.

Marc Mayola

La UE Mataró-Homs és equip de LEB Plata

El conjunt de Charly Giralt aconsegueix l'ascens a Huelva

Cap a LEB Plata. A la tercera, la vençuda. La UE Mataró-Homs ha firmat unes fases d'ascens formidables a Andalusia. Després de les victòries en els dos primers partits, davant Chantada i Llíria, l'equip de la capital del Maresme ha certificat l'ascens a LEB Plata aquest migdia en el duel contra l'equip amfitrió, el Huelva. La UEM es podia permetre el luxe de perdre, però havia de fer-ho per 8 o menys punts de diferència. I així ha sigut (82-78).

Ha estat en un partit molt igualat i absolutament boig. Cap a l'equador del segon període, semblava que l'Homs podia trencar-lo. Liderats per Natxo Ariño, i molt inspirats en el tir exterior (4 triplets gairebé seguits), els mataronins agafaven la primera renda important (26-35). De totes maneres, la reacció de l'equip local no es faria esperar. Al descans, el Huelva ja havia capgirat la situació (40-39).

El conjunt andalús ha sortit fort de vestidors i seguia manant en els primers instants del tercer quart, però una magnífica entrada a cistella de Jordi Juanola restablia l'empat (44-44). A partir d'aquí, el públic local ha augmentat les hostilitats i la UE Mataró ha començat a patir per veure anella amb facilitat (50-44).

El Huelva marcava el ritme i, a tres minuts per acabar el quart, assolia el +9 que havia d'evitar el Mataró de totes totes (55-46). Una altra entrada a cistella de Juanola tallava la sagnia i assenyalava el camí de la reacció (parcial de 0-10 i l'Homs de nou per davant, 55-56). Al final del tercer quart, 58 a 59.

En l’últim període, els dos equips han decidit basar les seves esperances en els triples. Inspirats des d’aquesta distància i amb bones ratxes per torns, ara el Mataró portava la veu cantant, ara el Huelva s’enfilava i tornava a arribar al +9 (76-67 a quatre minuts pel final). Quan pitjor pintaven les coses, els jugadors de la UEM han demostrat personalitat, sang freda i punteria. Ariño ha baixat les pulsacions del partit i el Mataró ha firmat perdre de 4 (82-78). La derrota més dolça i amb gust de plata.