Moment del partit. Foto: UEM.

Un triple del Salou a l’últim instant deixa l’Homs amb la mel als llavis

Derrota a casa del conjunt de Mataró en l’estrena a LEB Plata davant la seva afició (65-66)

Com no podia ser d’una altra manera, l’Homs UE Mataró va competir també en el segon partit de la temporada a LEB Plata. Era l’estrena al Mora davant la seva gent. Un triple a última hora del Salou va evitar que el conjunt de Charly Giralt pogués celebrar el primer triomf a la nova categoria. Si l’equip de la capital del Maresme persisteix i confia en la seva harmonia col·lectiva, tard o d’hora acabarà arribant aquesta primera victòria.

L’Homs va sortir fort i disposat a jugar la carta del factor Mora, tradicional fortí per a l’equip mataroní. Al final del primer quart, un +7 premiava el bon inici del conjunt local (21-14). El Salou va calmar la situació a partir del segon període. Va trobar més solucions en atac i va ajustar en defensa per marxar al descans només tres per sota (36-33).

La segona meitat va ser un estira-i-arronsa. Cap dels dos equips era capaç de trencar el partit i escapar-se amb un còmode avantatge en el marcador. Així les coses, entràvem a l’últim quart amb tot per decidir (52-53). També marcat per la igualtat, el període decisiu, amb empat a tretze durant el parcial, es va resoldre amb un triple en el darrer instant. L’encert del Salou va evitar el triomf a casa de l’Homs (65-66). Va ser una gerra d’aigua freda important, però la UEM ha tornat a veure que, malgrat la dificultat de l’empresa, té arguments per competir en aquesta lliga professional.

L’equip de Mataró va ser una mica millor en el rebot (39 a 35) i en triples (5/22 per 5/23 del rival). Curiosament el Salou va decidir el partit amb un tir exterior, distància des de la qual tots dos equips van firmar estadístiques prou discretes. Jordi Juanola, amb 21 punts i 5 rebots, va ser el jugador local més ben valorat.