El triple decisiu va ser de Jordi Juanola. Foto: Joan Ventura.

L’Homs UE Mataró perd en l’estrena a LEB Plata

El conjunt de Charly Giralt cedeix en els últims dos minuts i mig a la pista de l’Alginet (81-73)

Faltaven dos minuts i mig pel final i l’Homs UE Mataró era per davant en el marcador (69-72). Un gran triple de Gerbert Martí permetia al conjunt de la capital del Maresme afrontar el desenllaç amb aquests tres punts de diferència. A l’hora de la veritat, de totes maneres, un contundent parcial de l’Alginet ha fet que la victòria es quedés a València. L’Homs, en la seva estrena a LEB Plata, ha competit i ha superat situacions complicades, però al final ha caigut davant l’última embranzida del rival (81-73).

L’Alginet ha començat el partit molt fi en atac. El conjunt valencià havia anotat 27 punts al final del primer quart. La UEM intentava seguir la dinàmica, però ja perdia de set després dels primers minuts (27-20). En el segon quart, la defensa mataronina ha aconseguit frenar el ritme ofensiu de l’Alginet. Bo i així, el rival ampliava una mica més l’avantatge abans del descans (44-35).

L’Homs, fent gala de la seva tradicional capacitat de resistència, ha començat a capgirar la situació a partir del tercer quart. Un parcial de 15 a 21 ho deixava tot obert abans del quart definitiu (59-56). Ja en l’últim període, l’equip de Charly Giralt aconseguiria posar la por al cos al rival amb petites rendes al seu favor. L’Alginet, no obstant, imposaria el seu talent en les últimes possessions.

L’equip de la capital del Maresme ha sigut millor en rebots (35 a 25) i en relació a l’encert en triples (35% a 30%), però ha perdut més pilotes i, sobretot, ha anat molt menys a la línia de tirs lliures, distància des d’on a més s’ha mostrat poc precís (6/15 per 21/28 del rival).

En el capítol d’actuacions individuals, Jordi Juanola ha sigut el màxim anotador dels mataronins amb 18 punts. Pape Sall (11 punts i 6 rebots), Esteves-Garcia (9 punts i 3 rebots), Omaru Toure (5 punts i 9 rebots) i Gerbert Martí (9 punts i 6 rebots amb un 3/6 en triples), també han destacat en el full de valoracions.