Una imatge de l'últim derbi. Foto: R.Gallofré

Primera derrota a casa del Boet

El conjunt de Mataró perd contra el Sant Josep de Palma (47-55)

Després de sis victòries jugant a casa, l’última en el derbi de Mataró, l’Advisoria ha hagut d’acceptar la primera ensopegada de la temporada com a local. L’equip de la capital del Maresme va caure ahir dissabte contra el Sant Josep. El conjunt balear, d’aquesta manera, va poder defensar la segona posició davant un rival directe a la part alta de la classificació.

El Boet va anar a remolc durant tot el partit per culpa d’un mal primer quart (9-23). Poc fluïdes en atac i toves en defensa, les mataronines es van veure superades pel Sant Josep Obrer. A partir del segon quart, l’equip de Mataró va ajustar la defensa i només va concedir set punts durant el període. El problema, de totes maneres, va ser la seva incapacitat per augmentar la producció ofensiva (només 8 punts).

El 13-16 del tercer quart, en una altra fase del partit igualada, feia impensable la remuntada del conjunt local (30-46). Malgrat tot, el Boet va jugar el seus millors minuts en el darrer període (17-9) i ho va intentar fins al final (47-55). La llosa dels primers minuts va resultar massa pesada i la victòria va volar cap a Mallorca. D’aquesta manera, el Boet perdia una ocasió immillorable d’escalar fins la segona posició tot igualant el balanç del seu rival, que ara queda amb 10/4 (l’Advisoria suma 9 victòries i 5 derrotes).

En el conjunt mataroní va destacar l’esforç de Laia Soler i Paula Curto, aquesta última des de la banqueta. Van ser les màximes anotadores del seu equip (8 punts) i també les millors en el rebot (8 i 5 respectivament). De totes maneres, el Sant Josep Obrer en va capturar, en conjunt, disset més (43 a 26) i aquesta va ser una de les claus del partit.