Nou triomf de l'Advisoria. Foto: R.Gallofré

L’Advisoria Boet s’imposa clarament a l’Homs UEM-FM

El derbi mataroní de bàsquet femení entre l’Advisoria Boet i l’Homs UEM-FM només va tenir un color, el taronja de les noies de l’Advisoria que es van imposar clarament per 75 a 57

El pavelló del Col·legi Valldemia va ser l’escenari del partit de la 13a jornada de Lliga Femenina 2 entre l’Advisoria Boet Mataró i l’Homs Unió Esportiva Mataró-FM, el passat dissabte, dia 14 a la tarda. El derbi del bàsquet femení de la capital del Maresme que va guanyar de manera clara el l’Advisoria per 75-57.

El primer quart del partit va ser pràcticament definitiu: les noies del Boet entrenades per Enric Cervera van entrar molt més endollades, i després de concedir els primers dos punts, van encadenar-ne 13 de consecutius per col·locar-se amb un 13-2 a mitjan primer període. Molt agressives en defensa, les taronges no permetien situacions clares de tir a les unionistes que no hi havia manera de que anotessin. Al final dels primers 10 minuts, el 20-6 reflectia la clara superioritat de les noies de Cervera.

La reacció de les grogues va arribar al segon quart. Malgrat dos triples per part de les boetistes Broncano i Curto (que allunyava les taronges fins als 17 punts), les noies de la Unió entrenades per Albert Illa no es van descomposar, i ajustant la defensa i aconseguint una millor selecció de tir, van poder retallar distàncies fins al 31-20 a 2 minuts pel descans llarg. Una falta molt rigorosa pitada a Arbizu, la 12 de la UEM, i la posterior tècnica a la mateixa jugadora va tallar de soca-rel la reacció de les noies d’Illa. Al final, parcial de 16-16 en aquest segon període que ho deixava tot igual que al final del primer: 36-22.

A la tornada de vestidors, els triples de les noies de l’Advisoria van tornar a fer molt de mal a les unionistes. Fins a 5 triples van encistellar només en aquest quart, que va fer que les taronges es disparessin en el marcador fins a la màxima diferència: 54-29 a menys de 2 minuts per acabar el tercer període. Abans d’acabar el quart, però, les grogues van aconseguir retallar distàncies amb un parcial de 2-8 que deixava un encara molt avantatjós 56-37 per a les noies de Cervera.

Tímid intent de les unionistes en el darrer i definitiu quart que, amb una Baena molt inspirada sota cistella (8 punts només en aquest període), van aconseguir tornar-se a acostar en el marcador fins a 12 punts (62-50). Les taronges, però, no es van posar nervioses i van controlar el matx fins al final del mateix: 75-57 i derbi que cau del costat de l’Advisoria, que ara empata amb l’Homs UE Mataró amb un balanç de 9 victòries i 4 derrotes. De fet, fins a 5 equips es troben amb aquest mateix balanç (a més dels dos equips mataronins, també hi ha Viladecans, Mallorca i Segle XXI) al final de la primera volta, cosa que demostra la igualtat que hi ha a la part alta del grup B de Lliga Femenina 2.