La mataronina Raquel Gonzàlez, millor atleta d’Espanya el 2022
Notícies relacionades

La Federació Espanyola d’Atletisme corona a la marxadora mataronina en la seva gala anual

La mataronina Raquel Gonzàlez Campos va tenir el 2022 l’any més important i exitós de la seva ja prolífica trajectòria esportiva. Cinquè lloc mundial i segon espanyol en un mateix any, amb poques setmanes entre una competició i l’altra i amb l’afegit d’haver passat la Covid enmig és d’un mèrit enorme. Tant, que entre aquells que són del gremi atlètic no ha passat pas desaparcebuda. En la gala anual de la Real Federación Española de Atletismo, dissabte passat, va ser coronada com a millor atleta de l’any.

Raquel González va superar en la votació a Maribel Pérez i Sara Gallego, les altres dues finalistes a millor espanyola de l'any. La mataronina per fi va protagonitzar la temporada de la seva eclosió internacional definitiva als 33 anys. Tant al Mundial d'Oregon com a l'Europeu de Munic va aconseguir les dues millors actuacions i a més ho va fer en una distància nova per a ella, els 35 km marxa.

raquel gonzalez
Raquel Gonzàlez, a l'Europeu

Del Mundial a l'Europeu

A Oregon (Estats Units) va aconseguir el seu millor lloc fins ara en un Campionat del Món en acabar cinquena en els 35 km marxa al circuit situat als voltants de l'Autzen Stadium d'Eugene. Amb un temps de 2:42:27 va fixar la segona millor marca espanyola de la distància i es va col·locar 11a al rànquing mundial de tots els temps.

Tot i això, el seu gran moment va arribar a l'Europeu de Munic, on va guanyar la medalla de plata en 35 km marxa, i es va convertir en la quarta marxadora espanyola en la història a pujar a un podi continental.

A principis de 2022, l'atleta entrenada per José Antonio Quintana havia guanyat la plata col·lectiva amb la selecció al Campionat del Món de Marxa per Equips celebrat a Muscat (Oman). Allà va acabar en 11a posició individual.