Raquel González

Raquel González, plata als Europeus d'Atletisme

La mataronina aconsegueix el segon lloc en els 35 quilòmetres marxa en una prova que va araribar a liderar.

Raquel Gonzàlez torna a estar entre les millors d'Europa. L'atleta mataronina especialista en marxa va aconseguir la medalla de plata als campionats d'Europa que s'estan disputant a Múnic, després d'acabar amb un temps de 2:49:10 i ser segona classificada en una prova que va estar liderant durant diversos moments. D'aquesta manera, la mataronina aconsegueix pujar en un podi en una competició de primer nivell. Es tracta de la primera medalla mataronina en uns europeus d'atletisme, tot una fita.

La mataronina havia aconseguit aquest any la cinquena posició en els 35km marxa celebrats a Oregón, la seva millor posició individual en una cita internacional i un avís a navegants, demostrant que podia aconseguir millors resultats encara en la cita europea com finalment ha estat. En aquella cita va fer el seu millor temps amb 2:42:27.

Aquest 2022 ha estat complicat per Gonzàlez, que va començar amb lesions i que semblaven apartar-la de poder entrenar per ser entre les millors. Per sort, va arribar recuperada als Estats Units i tota la feina feta física i psicològica ha acabat donant resultats. La mataronina ha demostrat ser molt competitiva en els 35, un tram nou pel que ha apostat aquest any després de la desaparició dels 50km.

De cara a fites futures, espera poder participar als Jocs de París 2024 tant en els 20km marxa com també en aquests 35. Si manté el nivell que se li ha vist a Oregón i a Múnic, tot pot passar.