Un partit de l'Homs. Foto: Joan Ventura.

L’Homs acomiada la temporada amb derrota a l’Hospitalet

L’equip de Charly Giralt ha aconseguit l’objectiu de la permanència a LEB Plata

Una victòria podria haver permès a l’equip de Mataró disputar el playoff d’ascens, però el veritable objectiu de la temporada ja estava assolit des de la setmana passada. L’Homs UE Mataró seguirà sent equip de LEB Plata després de completar una magnífica temporada. El balanç final, que inclou aquesta última derrota a l’Hospitalet, és d’onze victòries i quinze derrotes. El conjunt de Charly Giralt ha competit contra tots els equips de la categoria i ha acabat firmant una permanència que semblava complicada veient el potencial econòmic dels rivals.

És possible que la tensió competitiva, una vegada certificada la continuïtat a la lliga, no fos la mateixa. Això explicaria que ahir, a l’Hospitalet, l’Homs no presentés la solidesa habitual. La derrota final per 86 a 61 és, de fet, la més alta per la diferència amb el rival durant tota la temporada. Només una altra de les quinze derrotes podríem considerar que va arribar sense la possibilitat de competir pel triomf fins al final. Va ser a Salou i la diferència final de 21 punts (84-63).

El -25 d’aquesta ocasió va començar a gestar-se al primer quart. L’equip local, molt entonat en atac, ja guanyava de cinc (20-15). En el segon període vam veure la mateixa història (22-17) i +10 pels locals al descans (42-32). La dinàmica del partit va seguir inalterable després del descans. Un altre parcial similar (23-17) ho deixava molt encarrilat a favor de l’Hospitalet. L’equip de casa ho va acabar amb un 21-12 al darrer quart que enfilava la diferència als 25 punts del final (86-61).

Els locals van ser millors en triples i en tirs de camp i, més enllà dels problemes en defensa, aquesta vegada no va destacar especialment ningú de l’Homs en anotació. Sall, amb 13, va ser el millor en aquest sentit. Tant hi fa. La temporada ha sigut un èxit.