Un partit del Hapo. Foto: R.Gallofré

El Hapo Joventut suma dos punts d’or en la lluita per la permanència

L’equip de la capital del Maresme es desfà del Sarrià (29-25) i contraresta el triomf del Banyoles

El Joventut Handbol Mataró ha guanyat tres dels últims cinc partits a casa i està fonamentant les seves opcions de permanència en aquesta capacitat de sumar punts al Teresa Maria Roca. La victòria d’aquest dissabte davant el Sarrià era de gran importància, sobretot perquè el Banyoles, que després guanyaria a Sant Esteve Sesrovires, s’hauria pogut posar a un o dos punts. Ara, el coixí sobre el descens segueix sent de tres punts quan en resten sis en joc.

El Hapo, malgrat la necessitat imperiosa de victòria, molt superior a la del seu rival, no va començar bé. Després de deu minuts de joc, el Sarrià doblava en el marcador a l’equip de Carlos Morales (4-8). La diferència encara es faria més grossa durant els següents cinc minuts (4-11). Arribats a l’equador de la primera part, els set gols de diferència entre un i altre equip semblaven un mal presagi. El Joventut no es va rendir.

Un parcial de 8 a 3 fins al descans arreglava les coses, en certa manera. Si bé és cert que el Sarrià seguia per davant (12-14), també ho era que el Hapo tornava a estar dins del partit. A més, la dinàmica del duel havia canviat completament. En el primer quart d’hora de la segona part, els locals van equilibrar la balança d’una vegada per totes (20-20). Inspirats en atac i més sòlids en defensa, els mataronins van acabar passant per sobre del rival en el darrer tram de partit (29-25).

Nil Moreno, autor de 7 gols, va tornar a ser el jugador del Joventut més productiu en atac. Daniel Aguilera i Enric Bonany, amb 4 gols cadascú, el van secundar bé. Marcos Castilla i Bernat Bonamusa en van marcar 3 i, en definitiva, el Hapo va comptar amb una bona aportació ofensiva de tots els jugadors de la plantilla.