Un partit del Hapo. Foto: R.Gallofré

El Hapo guanya l’Esplugues i agafa aire

L’equip de Mataró aprofita la derrota dels seus rivals per establir un coixí de punts sobre les places de descens (29-27)

Quatre punts més que el Poblenou i tres de diferència sobre el Banyoles, que són últim i penúltim de la classificació. Els resultats d’aquest cap de setmana han afavorit al Hapo Joventut Mataró, que ara agafa una mica d’aire en la lluita per la permanència. L’equip que entrena Carlos Morales ha guanyat tres dels últims set partits de lliga. Aquesta dinàmica ha sigut suficient per veure el futur amb optimisme. Abans d’això, en divuit jornades, el Hapo només havia estat capaç de guanyar els primers dos partits.

El triomf davant l’Esplugues es va gestar en la capacitat de resistència del Hapo, que mai va abaixar els braços quan va veure que el conjunt visitant agafava els primers avantatges en el marcador. Això va passar, sobretot, a la segona meitat. Durant el primer temps va ser el conjunt local qui va gaudir de petites rendes abans del descans (15-13 o 17-15).

L’Esplugues va firmar un parcial de 0 a 4 en els primers cinc minuts de la represa (17-19). L’avantatge de l’equip del Llobregat seguia sent de dos gols a un quart d’hora pel final (21-23). Semblava complicat per la dinàmica del partit, però el Hapo va ser capaç de capgirar la situació i remuntar el duel en el tram final. El parcial de 8 a 4 en els darrers quinze minuts va portar el marcador al definitiu 29 a 27.

El Joventut Handbol Mataró va tornar a repartir el pes ofensiu en una bona quantitat de jugadors: Nil Moreno va fer 6 gols i entre Manel Núñez i Bernat López en van aportar 10 (cinc cadascú). Marcos Castilla, que en va firmar 4, va ser l’altre jugador del conjunt local amb més de dos gols. A final, els punts es van quedar a casa. I són punts de vital importància.