Un dels partits del CN Mataro Quadis. Foto: R.Gallofré
Un dels partits del CN Mataro Quadis. Foto: R.Gallofré

El CN Mataró fa retallades dràstiques en esport federat

El CN Mataró renuncia a l’Euro Cup masculina, la Copa d’Espanya de natació i el Campionat d’Espanya de tennis taula però manté l’aposta pel waterpolo femení a Europa

El Centre Natació Mataró ha hagut de moure fitxa entre l’espasa de la Covid-19 i la paret de compromisos econòmics als que no pot fer front i s’ha vist obligat a retallar dràsticament els seus plans de competició estatal i europea dels equips professionals. El cop econòmic que ha suposat la pandèmia pel club esportiu més important de la ciutat és important i té com a principal víctima la participació en competició europea del primer equip masculí de waterpolo. El club ha fet números i esforços, això sí, per mantenir l’aposta pel femení en qui concentra esforços perquè pugui jugar la màxima competició europea.

El tancament de les instal·lacions, la baixada del nombre de socis i la falta d'estades esportives, els detonants

En un comunicat públic on el club explicita les seves renúncies el CNM assegura que “el llarg tancament i posterior obertura amb moltes restriccions de les instal·lacions, el fet de coincidir en el període de major entrada de nous socis i la recança d'anar a llocs amb afluència de gent, ha provocat una davallada considerable del número de persones associades. Així mateix, l'anul·lació d'estades esportives de grups esportius estrangers i de cursets escolars que més enllà de l'efecte econòmic immediat tindran conseqüències futures previsiblement molt negatives”. Els ingressos són molt menors i l’àrea esportiva és una de les perjudicades de la reestructuració econòmica de l’entitat. 

El club, a més, explicita que a més de la manca d’ingressos de la davallada d’usuaris i d’explotació de les seves instal·lacions cal sumar-hi “les ajudes de les administracions que  tampoc s’han produït al llarg d’aquest temps ni es preveu que es produeixin de manera important a curt i mig termini”.

Les 3 renúncies

El Centre Natació Mataró es veu incapaç d’assumir el cost econòmic de participar en grans esdeveniments esportius per part d’algunes de les seves sis seccions d’esport federat. De moment la retallada té tres víctimes però el club posa sobre la taula que, a mig termini, puguin fer falta altres decisions d’aquest tipus. Al que ha renunciat l’entitat és a: 

  1. Euro Cup masculina de waterpolo.
  2. Copa d’Espanya de clubs de natació en categoria absoluta.
  3. Campionat d’Espanya de tennis taula en categoria absoluta.
Anni Espar en un partit a Mataró.

Anni Espar en un partit a Mataró

La gran aposta: el waterpolo femení

La gran aposta és el vigent campió de lliga

Per compensar aquesta decisió, el Centre concentra esforços i apostes en el seu primer equip de waterpolo femení que sí que podrà jugar a Europa i amb qui després d’anunciar nou tècnic fa setmanes ara es vol que segueixi en l’onada victoriosa. Cal recordar que el primer equip femení ve de proclamar-se guanyador de la Lliga PREMAAT i la Supercopa d’Espanya l’actual temporada 19/20 i de cara a la nova temporada sí que disputarà la màxima competició estatal, l’Euro League. 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Pere Fa 3 mesos
No té cap sentit el que han fet. Es gasten els diners en un entrenador per l'equip femení quan amb l'entrendora que hi havia van guanyar la lliga i supercopa. No té cap ni peus... I la resta de seccions que es fotin. Un club que cada vegada fa més pudor...
Ciutadana Fa 3 mesos
Que li demanin ajuda al Torra aquests indepes, la Generalitat solament está per un club català que tots sabem ja. El que resulta ser menys català precisament però també polititzat això sí como el CNM

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive