El CN Mataró atura el Sabadell. Foto: R.Gallofré

Marc Mayola

El CN Mataró guanya la Supercopa a la tanda de penals

Les mataronines posen fi al regnat del Sabadell

Ha plogut molt. El Sabadell semblava un equip invencible i anava col·leccionant títols amb una facilitat espantosa. Tres anys després, ha arribat el dia. El conjunt vallesà ha tornat a perdre un títol, i ho ha tornat a fer davant el CN Mataró. L’equip de la capital del Maresme ja va ser el protagonista de l’última derrota del Sabadell en una final (Copa de la Reina del 2016), i ara s’ha emportat la Supercopa en un triomf que vol ser alguna cosa més que una flor d’estiu.

Perquè sembla que la tardor ha arribat pel Sabadell, un equip que ha dominat les competicions estatals amb mà de ferro i que ara veu com el nou projecte del Mataró qüestiona aquesta hegemonia. Anni Espar, exjugadora del Sabadell, va liderar la victòria de les mataronines amb 7 gols i un altre a la tanda de penals. Ella podria simbolitzar, més que ningú, aquest canvi de cicle que pretén instaurar el Centre Natació Mataró.

L’equip de Marina Zablith va saber capgirar una situació adversa al descans (8-4 pel Sabadell, que jugava la final a casa). Lluny d’acotar el cap, i malgrat el 9 a 4 en l’inici del tercer quart, el conjunt mataroní va ser capaç de reaccionar amb un parcial de 0 a 4. Intercanvi de cops fins arribar a la tanda de penals (10-10), on el Mataró va mostrar-se més efectiu (4-5). Un gol d’Helena Lloret donava el títol al CN Mataró, el segon de la seva història després de la Copa de la Reina.

Hi hagi, o no, canvi de cicle, sembla evident que la temporada té preparades emocions fortes. Feia temps que no passava i això, a banda de ser una gran notícia pel flamant supercampió, ho és també pel waterpolo. Els duels Sabadell-Mataró prometen convertir-se en tot un clàssic d’aquest esport.