Waterpolo femení CN Mataró CN Sabadell final lliga. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades

El CN Mataró colpeja primer i té el títol de lliga a tocar

Les mataronines guanyen per primera vegada a casa seva al Sabadell per 12-11. Diumenge, partit decisiu a Can Llong.

El CN Mataró ha donat un pas de gegant per aconseguir la seva segona lliga consecutiva, després d'un partit èpic davant el CN Sabadell que ha acabat per 12-11 al Complex Joan Serra. Les de Dani Ballart, primeres a la fase regular, van imposar-se a les vallesanes en un partit ple d'alternatives on l'èpica va fer acte de presència: l'equip va capgirar el marcador amb un 4-0 que va donar la victòria final. Aquest diumenge a Can Llong, segon partit i primer 'match ball'. Si les de Ballart guanyen, seran campiones.

El partit va començar al Joan Serra com podia semblar habitual en aquest duel, que ja és un clàssic del waterpolo femení i que fins els darrers temps sempre acabava de part de les vallesanes. Les visitants, amb un parcial de 0-3, obrien forat i generaven dubtes a les files mataronines. Anni Espar, que va venir aquí a jugar aquests partits, marcava el primer de les mataronines, però abans d'acabar el primer quart arribava l'1-4 visitant.

Màxima igualtat en tots els enfrontaments. Foto: R.Gallofré

La diferència de tres gols es mantenia en el segon període, on les de la capital del Maresme intentaven acostar-se sense sort. Però les locals fa temps que són un equip campió, i després de guanyar la lliga l'any passat i empatar dues vegades en fase regular amb les vallesanes en aquesta, van demostrar que no estaven aquí de casualitat. Els gols de Cambray i Sevenich ajustaven el partit al 5-6 a la mitja part.

El tercer quart va mantenir les distàncies entre els dos equips. Les mataronines fallaven les opcions d'empatar i les vallesanes tornaven a obrir forat: 5-8 primer i 6-9 després. De nou Sevenich i Espar anotaven per tornar a ajustar-ho tot: 8-9.

Públic present a la final. Foto: R.Gallofré

Una remuntada que pot valer un títol

En el darrer període, de nou el Sabadell es mostrava intractable. Si el Mataró fallava, elles marcaven. I així es va arribar al 8-10. Va ser aquí quan les de Dani Ballart van treure el geni d'un veritable equip campió. Els dos noms propis van ser els de Gual i Cambray. Dos gols d'elles empataven el partit, i poc després repetien les mateixes protagonistes per posar el Mataró per davant (12-10) per primera vegada. El cop va ser duríssim pel Sabadell, que havia controlat el partit des del primer minut i de cop, veia com se li escapava el triomf. Les visitants van tenir temps de retallar, però el triomf es quedava a Mataró.

Alegria a la banqueta. Foto: R.Gallofré

Diumenge a les 10.45h segon enfrontament de la final pel títol de lliga. El CN Mataró està a un pas de la glòria.