Imatge d'arxiu del CN Mataró. Foto: R.Gallofré

L’Assolim torna a la competició amb una golejada a Saragossa

El conjunt de Dani Ballart s’imposa amb contundència a la piscina de l’equip aragonès (7-18)

Feia més d’un mes que l’Assolim CN Mataró no jugava un partit de lliga. Entremig, el subcampionat d’Europa contra el Sabadell. L’equip que entrena Dani Ballart ha de passar pàgina de la final continental, per més dolorós que sigui el record d’un dia en el qual va acariciar el trofeu més prestigiós d’Europa. Ara queda la lliga, i el CN Mataró té ganes de tornar a veure’s les cares amb el seu gran rival: Sabadell i Mataró lideren el campionat amb 41 punts i, si s’imposa la lògica, jugarien la final del playoff pel títol. Abans, però, toca acabar la fase regular amb bones sensacions. La manera de fer-ho encaixa amb l’exhibició de l’equip mataroní a Saragossa: 7 a 18. Un triomf incontestable.

L’equip local va aguantar durant els primers minuts i fins l’1 a 2. En aquest moment, i fins al final del quart inicial, va caure el primer parcial de 0 a 3 (1-5). El CN Mataró faria servir el segon període per eixamplar una mica més la diferència i arribar al descans llarg amb un còmode 2 a 8.

Per si en quedaven dubtes, aquests es va esvair de manera definitiva durant el tercer quart. El parcial va ser aclaparador: un 1 a 8 que deixava clara la diferència de categoria entre un equip i l’altre. Només quedava l’últim període, però el resultat ja era d’escàndol (3-16).

El Mataró va afluixar durant els darrers minuts i això va permetre al Saragossa emportar-se el parcial (4-2 pel definitiu 7-18). L’equip local va poder maquillar mínimament el resultat tot i que no va fer cap gol en jugades de superioritat. El CN Mataró, amb un 25% d’efectivitat en aquesta faceta, va comptar amb una aportació ofensiva coral. Cinc jugadores van fer tres gols: Keszthelyi, Cambray, Nogué, Avegno i Claveria.