A l’Assolim CN Mataró se li escapa la Copa de la Reina Image 2023 02 19 at 14.19.19

A l’Assolim CN Mataró se li escapa la Copa de la Reina

El CN Sabadell recupera el títol guanyant (8-6) una final marcada per un arbitratge desconcertant per a tots dos equips

No ha pogut ser. L’Assolim CN Mataró no ha pogut revalidar el títol de la Copa de la Reina del waterpolo en perdre la final contra les rivals de sempre i per a tot: el CN Sabadell. La final ha estat un episodi més de la seqüència històrica dels darrers anys entre dos equips que es coneixen de memòria vicis, virtuts i punts flacs. Les vallesanes han estat més encertades d’entrada i sobretot al final del partit però el protagonisme de la jornada ha estat pel duet de col·legiats que ha perpetrat un arbitratge indigne d’una finalíssima com aquesta. Han desconcertat per igual a les unes i a les altres. Un concert de xiulet sense cap nota afinada.

Cares llargues de la plantilla i l’afició del CN Mataró al final del partit. Es volia defensar el títol guanyat fa un any i no ha pogut ser. L’equip havia guanyat divendres el Sant Andreu a quarts i dissabte al Terrassa en semifinals però a la cita decisiva contra el CN Sabadell no ha pogut ser. Mirant el resultat

Ha estat un partit de ratxes. L’ha iniciat per davat el Sabadell, marxant de dues en uns pimers minuts de bloqueig mataroní. No era la cosa escènica de les finals, també era l’inici d’un arbitratge fluixíssim que ha acabat per desesperar els dos equips. L’Assolim CN Mataró ha capgirat espectacularment el partit amb un parcial de 4-0 consumada per Rita Keszthelyi però just llavors, a l’inicio del tercer quart, hi ha hagut una concatenació de fatalitats. Una inspiradíssima Elena Sánchez ha fet una parada antològica que dos minuts després el VAR ha considerat gol. Acte seguit han anul·lat un gol clamorós a l’Assolim i encara en el següent atac els àrbitres s’han menjat un penal d’escàndol. Tres accions per poc espai que han acabat per treure les mataronines del partit i el Sabadell s’hi ha aferrat per marcar fins a quatre gols seguits.

Molt bon ambient a la final a Terrassa
Molt bon ambient a la final a Terrassa. Foto: Laia Sala

El matx ha estat una exhibició d’estratègia mútua. La defensa amb forma d’M de les mataronines buscava asfixiar les vallesanes i a la contra, per igual, les sabadellenques aconseguien que les canoneres mataronins tinguessin la pólvora xopa. Avegno i Van de Kraats han fet dos gols més que no han pogut recuperar la iniciativa. A corre-cuita no ha pogut ser i el Sabadell ha madurat el triomf al final.

Ara toca la Champions: dissabte tornada de quarts

L’equip ha de digerir com bonament pugui però en qüestió de poques hores la decepció de la Copa de la Reina. Demà ja és el dilluns de la setmana de Champions que té subratllada la cita de dissabte al migdia al Sorrall. Si s’aconseguix eliminar l’Olympiacos hi ha números perquè el proper Mataró-Sabadell sigui en una Final Four europea. Batalla perduda avui però encara queda guerra.