Foto d'arxiu del CN Mataró. Foto: R.Gallofré

L’Assolim CN Mataró guanya a Hongria el primer partit de la fase de grups de la Champions

Les jugadores de Dani Ballart marquen territori amb un contundent triomf a la piscina de l’Eger (5-18)

L’Assolim Centre Natació Mataró ha començat el seu camí a la lligueta de la Champions, novetat en el format de competició d’aquesta temporada, amb tremenda suficiència. El conjunt que entrena Dani Ballart no ha tingut pietat de l’Eger hongarès i l’ha golejat per 5 a 18 a casa seva. D’aquesta manera, i després de la primera jornada, el Mataró lidera el grup que comparteix amb un altre representant d’Hongria, el Ferencvarós, i l’Ethnikos grec.

Visitar Hongria no acostuma a ser bufar i fer ampolles. No ho és, com a mínim, per a la immensa majoria d’equips. L’extraordinari potencial del CN Mataró, de totes maneres, ha convertit el partit a domicili en una golejada d’escàndol. Tot i això, l’Eger ha començat amb energia i ràpidament capgirava els gols inicials de Keszthelyi i Nogué per arribar amb un marcador a favor al final del primer quart (3-2).

A partir del segon quart ha quedat clar qui manava. Un parcial de 0 a 5 ha donat al Mataró un avantatge que ja no perdria. Dos gols més de Keszthelyi, i les dianes d’Avegno, Nogué i Van de Kraats situaven el 3 a 7 al final del període.

La dinàmica del partit no canviaria en els últims quarts. Els parcials, del tot contundents, en són bona mostra: 1-6 i 1-5. L’acumulat en els últims tres quarts indicava un parcial de 2 a 16 pel final 5 a 18. Rita Keszthelyi i Simone van de Kraats, amb cinc gols per cap, han sigut les màximes golejadores del partit.

En l’altre duel del grup l’Ethnikos s’ha imposat a casa davant el Ferencváros per un ajustat 15 a 13. D’aquesta manera, el CN Mataró lidera el Grup C de la Champions League en l’estrena d’aquest nou format de competició. El 21 d’octubre l’Assolim rebrà a Mataró el Ferencváros en partit de la segona jornada.