L' Advisoria Maresme jugarà les fases. Foto: R.Gallofré

L’Advisoria Maresme jugarà per l’ascens a la categoria d’or

L’equip de Mataró es va desfer del Viladecans (67-57)

L’Advisoria Maresme ha certificat la seva presència a les fases d’ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal, la Lliga Femenina Endesa. La victòria d’ahir al vespre davant el Viladecans, en el partit disputat per fi amb públic a l’Eusebi Millán, culmina una primera part de la temporada formidable. El conjunt mataroní, en el duel directe per la quarta plaça, va ser superior al seu rival i va poder celebrar amb la seva gent una fita històrica.

La diferència entre un i altre equip es va gestar en el segon quart (21-10) perquè, de fet, el Viladecans havia tancat el primer parcial amb un lleuger avantatge (19-20). L’Advisoria va esprémer el seu potencial dins la pintura gràcies a la magnífica actuació de Mireia Vila (13 rebots). En total, l’equip de casa va mostrar-se més sòlid en aquesta faceta (43 a 35 en el capítol de rebots).

En zones exteriors, l’Advisoria també es va mostrar molt més eficaç. Els triples van ajudar a ampliar la renda del conjunt local. El 39% d’encert (7/18) contrastava amb el 15% del rival (3/20). Sis jugadores de l’equip mataroní van anotar de tres. A l’altra banda de la pista, només dues jugadores van ser capaces de fer-ho. En aquest sentit, va ser molt més coral el joc de l’Advisoria. El +10 del descans (40-30) es transformava en un +14 al final del tercer quart (55-41). El partit semblava molt encarrilat.

En l’últim període, l’Advisoria va saber gestionar el seu avantatge per acabar guanyant amb solvència (67-57). Blanca García, amb 16 punts, va ser la màxima anotadora del conjunt de Mataró. Hi va sumar 7 rebots i per això va ser la jugadora més ben valorada del partit. Cristina Hurtado, Mireia Vila i Laura Arias van col·laborar amb 9 punts cadascuna, Marta Arbizu i Sara Vujacic en van sumar 8 mentre que Olga Ruano va aportar 6 punts. Una gran actuació col·lectiva per confirmar el bitllet a les fases d’ascens.