Adéu a Europa: victòria estèril de l’stm CN Mataró a Sabadell

Cugat Comas

Adéu a Europa: la victòria més amarga de l'stm CN Mataró a Sabadell

L’equip de Dani Ballart paga caríssima la derrota inicial de divendres i s’haurà de consolar amb batallar les competicions domèstiques

Passi-ho bé a Europa, cop dur per l’stm CN Mataró. L’equip de Dani Ballart no ha pogut fer el seu particular miracle i queda fora de tota aspiració continental: eliminat de l’Eurolliga en aquesta segona fase. L’stm es va complicar la vida divendres perdent el primer partit i avui ha vist com tornar a guanyar al Sabadell a la seva pròpia piscina tenia més amargor que mai. Un triomf estèril. Adéu a l’opció de títol més desitjada.

Les matemàtiques eren les que eren. Calia guanyar de quatre a tot un Sabadell per passar a quarts. Les rivals de sempre es jugaven el futur a Europa i l’stm necessitava guanyar de quatre. Guanyar d’un gol cadascun dels quarts era la manera. Fàcil de dir però s’ha demostrar que molt, massa difícil de fer. Dos cops han agafat tres gols d’avantatge, però no els han pogut defensar més enllà. A l’hora de la veritat el Sabadell ha estat gat vell. I l’stm les torna a guanyar però no serveix de res.

Partit disputadíssim

El partit començava com solen començar els derbis. Amb ritme asfixiant de les defenses, més portentoses que uns atacs imprecisos: símptomes compartits per unes i altres. Tensió, nivell i un stm que s’hi avançava per la mínima dos cops, gràcies a Markoch primer i a Cris Nogué després. Un primer quart que donava avantatge mínima.

Si s’havia de guanyar d’un cada parcial, el segon quart no ha estat bo perquè ha acabat encara amb “només” un per sobre: 4-5. Això sí, ha tingut de tot. Des de quatre minuts inicials en què les parades de les dues porteres de la selecció i els pals negaven el gol a un teva-meva entre els dos equips, ara unes i ara les altres, entre les que ha emergit amb força la sempre senyorial Anni Espar, amb un gol escorada i un altre de penal, moment efímer que les maresmenques agafaven dos gols de marge.

A partir d’aquí el partit s’ha electrificat. En vuit minuts pletòrics les jugadores de l’stm han arribat a situar-se dos cops tres gols per davant. Gol a gol o més ben dit, golàs a golàs. Essent respostes per un Sabadell amb l’honor del local i del campió històric. La mala sort s’ha aliat amb les vallesanes en dos tirs que, pràcticament, ha estat la pròpia Maria Elena Sánchez la que les ha empès dins la porteria del Mataró. Els gols de Sevenich, Van de Kraats i Anna Gual donaven vida a les maresmenques, que necessitaven anar-se’n de dues dianes més per no dir adéu a la temporada europea.

Gran ambient a Can Llong, aquest migdia.

La tensió a Can Llong, amb nodrida presència de l’afició mataronina, pujava en decibels per moments. Hi havia cuques, calia fer gols. I just llavors apareixia Maica Garcia, la jugadora més difícil de cobrir de la Península, i desfermava un Sabadell amb fins a tres pilotes per empatar. Tocava invocar miracles però la portera vallesana, Laura Ester, negava amb bones parades el crèdit mataroní. Ho ha intentat fins el final un stm a qui ni el cronòmetre ni les forces no l’acompanyaven. Un sol gol en el quart que hauria d’haver estat la rematada ha estat la sentència per les aspiracions europees d’un equip que ara haurà d’oblidar-se del somni de l’Eurolliga i reconcentrar-se en la Copa i la Lliga.

L’entrebancada fatal de divendres

Guanyar a Sabadell i haver-ho de fer de quatre no era una missió impossible però se li acostava. S’ha batallat fins la darrera gota de suor dins de l’aigua però no ha pogut ser. Ha pesat massa l’entrebancada inicial, divendres, contra el Dunaujvaros hongarès. Les subcampiones de l'any passat van ser millors. En la prèvia, al centre es confiava en no haver d’arribar a l’extrem de jugar-se les garrofes amb el Sabadell, però les mataronines van fer segurament el seu partit més desencertat del curs justament quan fallar tenia més perill afegit. El 12-8 va ser fatal de divendres i ha acabat fent estèril una altra victòria a Sabadell contra les locals i decoratiu el recital ofensiu i voraç de dissabte, en el segon matx, quan les altres hongareses, el Ferencvaros, van endur-se un bon correctiu de l’stm 14-5.