bars i restaurants encara amb restriccions.
bars i restaurants encara amb restriccions.

En vigor la prohibició de fer reunions de més de 6 persones

La resolució, per fer front als rebrots de Covid, exclou les activitats religioses, culturals, docents, extraescolars i culturals

La prohibició de fer reunions socials de més sis persones ha entrat en vigor aquest dissabte després que s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Tot plegat per fer front als rebrots de Covid-19.

Les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions. Aquesta limitació, que ha rebut l'autorització judicial corresponent, tampoc s'aplica al dret a la manifestació. La resolució estableix una durada inicial de 15 dies.

La resolució, signada pels consellers de Salut i Interior, argumenta que l'augment de l'activitat laboral i professional i la represa de l'activitat dels centres educatius i les universitats "obliga a reforçar les mesures necessàries amb l'objecte de trencar les cadenes de transmissió comunitària, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció".

En aquest sentit, apunta que més del 60% dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d'àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència, que representen "més del 50% dels casos declarats".

Per això, el Govern defensa que cal reforçar les mesures i restringeix encara més les trobades socials, que ja estaven limitades a 10 persones des de finals d'agost.

Arxivat a:

Comentaris (5)

jordi Fa 2 anys
Es molt fàcil, sols heu de recordar la taule de dividir del 6. 24/6 = 4 12/6=2 18/6=3 etc i anar fent taules i reunions d'acord a la divisió. Feta la llei...
jordi Fa 2 anys
Crec que molta gent ni llegeix ni veu les noticies ni s'entera de res - o no l'interesa- ("no hablo su idioma").
Antonio Fa 2 anys
Pues se podrían dar una vuelta las autoridades por algunos bares cerdanyola ,sabado y domingo hora partidos fútbol, ni aforo ni mascarillas, la distancia ya ni pensarlo .Donde esta policía barrio ni estan ni se les espera
nuri Fa 2 anys
Divendres passat dia 25 de setembre en un pizzaria del port de Mataró, tenien taules de 6 però devien ser al menys 24 ja que quan van entrar semblaven " el septimo de caballeria" allà tots junts sense respecta distancia ni res de res. Vergonyós, perfecta per que el coronavirus faci de les seves.
Pilar Fa 2 anys
Per fi puc contactar amb vosaltres per donar la meva opinió. Que es prenguin mesures està molt bé. Però el transport públic a l'hora punta, sembla que estiguem ficats en una llauna de sardines.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive