Esport a l'aire lliure.
Notícies relacionades
Esport a l'aire lliure.

Consells per tornar a fer esport després del confinament

Aquestes primeres setmanes de desconfinament es pot veure molta gent a Mataró fent esport a l'aire lliure dins de les franges horàries establertes per aquesta activitat

Durant aquests mesos de confinament pel coronavirus s’ha vist reduït la llibertat de la pràctica d’exercici. Si bé és cert que han augmentat les classes dirigides online, tampoc no ens hem pogut desplaçar més enllà dels metres quadrats de casa. Amb la desescalada, tant esportistes habituals com nous, han sortit al carrer amb ganes de practicar esport a l’aire lliure. L’entusiasme, el fet d’haver estat molt temps a casa i la realització de l’esport a l'asfalt del carrer, pot provocar algunes lesions. Per això cal seguir algunes pautes.

Si s’han tingut patologies o molèsties prèvies: és important que abans de començar a fer esport ho consultis amb el teu metge i/o fisioterapeuta. D’aquesta forma també sabràs amb certesa quins exercicis pots fer, la intensitat i com detectar si estàs sobrecarregant alguna zona.

Activitat progressiva: no vulguis començar amb el mateix ritme o superior que portaves abans del confinament. Es recomana iniciar amb exercicis suaus i d’una durada inferior. En aquest sentit és millor oblidar-se de moment de les marques personals i centrar-se en l’adaptació del cos.

Compte amb l’impacte: portar el teu cos a impactes repetitius als quals ara no està acostumat, realitzar moltes repeticions d’un exercici o sobrecarregar els músculs amb massa pes, pot provocar una lesió que requerirà una recuperació i tractament que pot allargar-se setmanes.

Estiraments i escalfament: és important realitzar estiraments abans i després de fer esport, encara que només tinguem la intenció d’anar a caminar. També cal realitzar un escalfament previ i progressiu si volem fer una rutina d’exercici més intensa com córrer, anar amb bicicleta, etc.

Detectar molèsties: si has fet esport i després has començat a notar un dolor, molèstia, inflamació o anomalia, és important que ho consultis immediatament amb el teu metge i/o fisioterapeuta. Si no es tracten a temps, aquestes petites lesions poden desencadenar en una lesió més greu.

Descansa: fonamental per recuperar-te i no sobre esforçar el cos. Pots combinar els dies que fas exercici de més intensitat amb d’altres on només vagis a caminar o facis alguna rutina lleugera.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive