La mobilitat segueix restringida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré
La mobilitat segueix restringida pel confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré

Què es pot fer (i què no) a la Fase 1 de desconfinament

Mataró i Maresme estaran en bloc a la fase 1 aquest dilluns, dia 25. Això és el que significa a nivell de restriccions.

La zona de Barcelona, i per tant Mataró i part del Maresme, entraran finalment a la Fase 1 de la desescalada aquest proper dilluns. Això significa un pas important respecte la Fase 0 i també respecte la fase 0 avançada en la que ens hem trobat durant aquesta setmana. Repassem tot el que podem fer en la nova fase, recordant que encara estem en Estat d'Alarma i que per tant hi ha restriccions de mobilitat que cal seguir respectant.

Trobades amb familiars i amics

A partir de la Fase 1 es permet fer trobades amb familiars, amics i veïns en un domicili propi mentre es mantinguin les distàncies de seguretat de dos metres i la resta de mesures. No es recomana visitar persones vulnerables, cal evitar el contacte físic i sempre en un màxim de deu persones. Per tal d'evitar el contacte físic es demana cura en trobades amb infants que puguin no entendre aquesta restricció.

Obren les terrasses, cines, teatres i altres

Les terrasses de bars i restaurants obriran i es podrà ocupar el 50% de les taules a l'aire lliure respecte la llicència municipal. Cal una distància de dos metres entre taules i els grups màxims han de ser de deu persones. També obren cinemes, teatre i altres espectacles amb un màxim de 30 persones en espai tancat i 200 en obert.

Gimnasos i altres activitats físiques

Es permet obrir amb cita prèvia i un aforament màxim del 30% als gimnasos, sense poder fer servir ni vestidors ni les dutxes. Es pot fer senderisme, però amb un màxim de 10 persones.

Sortides: vehicles, segones residències, activitats...

Es permet anar dues persones per fila en vehicles privats amb us obligatori de mascareta, mentre que si viuen en un mateix habitatge poden anar fins a nou persones sense mascareta. Es poden visitar segones residències si es troben en la mateixa regió sanitària i es poden fer activitats turístiques i de natura en grups de màxim 10 persones i amb cita prèvia.

Altres característiques

La fase 1 permet obrir els mercats setmanals ambulants amb un quart de parades i aforament màxim de 30% amb distància de dos metres entre client i parada, fer vetlles i enterraments de màxim 15 persones a l'aire lliure i 10 en espais tancats, obrir el petit comerç, cosa que ja es va fer amb la Fase 0 avançada, i obrir centres educatius per a funcions administratives.

Consulta tot el que es pot fer a la Fase 0 avançada i que se suma al descrit a l'article.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive