Protegir-se per prevenir al·lèrgies
Notícies relacionades
Protegir-se per prevenir al·lèrgies

Com combatre les al·lèrgies primaverals a casa

Cada vegada hi ha més gent amb problemes d'al·lèrgies

Ja ha arribat la primavera i amb ella comença la temporada alta de les al·lèrgies. La contaminació i el canvi climàtic han produït que en només 10 anys s’hagin duplicat els casos de persones que pateixen al•lèrgies respiratòries. Per intentar reduir els símptomes, cal crear un ambient a casa lliure d’elements que afavoreixin aquestes al·lèrgies. És recomanable tenir uns bons tancaments, tant de finestres com de portes, que no deixin passar les partícules de pol·len. Si necessites ventilar la llar, evita fer-ho a primera hora del matí i durant la tarda perquè és quan s’allibera més pol·len. A casa es poden instal·lar filtres pels aparells d’aire i ventilació que retenen les partícules que ens produeixen al·lèrgia, creant un ambient d’aire més net i saludable. És important que tant els aires condicionats com les reixetes de ventilació no tinguin pols acumulada i que es canviïn els filtres si és necessari. 


Si es tenen mascotes, s’ha de procurar que mantinguin una bona higiene i que no estiguin molt en contacte amb aquelles plantes que alliberen moltes substàncies en aquesta època de l’any. Per aquest motiu, no és recomanable tenir plantes o flors dins de casa que puguin produir al•lèrgies, és millor deixar-les a l’exterior. A més a més, a la roba se’ns poden quedar partícules de pol·len enganxades, per això és important rentar-la contínuament i no deixar-la eixugar a l’exterior. És interessant tenir en compte que existeixen pintures i materials saludables per la nostra llar, molt indicats per a persones asmàtiques i al·lèrgiques. 


Tenir roba de llit i coixins per dormir que siguin hipoal•lèrgics poden ajudar a prevenir els símptomes. En el cas de les habitacions dels nens, és aconsellable evitar peluixos i elements que agafen pols. 
Per últim i molt important, l’habitatge ha d’estar el més net possible i lliure de pols. Si som al•lèrgics es recomana que aquesta tasca la faci una altra persona de la llar o un professional de la neteja.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive