El Cartell de Santes 2020 de Marta Floriach. Foto: R. G.
El Cartell de Santes 2020 de Marta Floriach. Foto: R. G.

Aquest és el cartell de Les Santes 2020, obra de Marta Floriach

L’artista mataronina planteja un cartell càlid i colorista amb dues figures que recorden en Robafaves i la Geganta amb trets zoomòrfics

L’artista mataronina Marta Floriach és l’autora del cartell de Les Santes 2020, que s’ha presentat aquest dimarts al vespre. Floriach (Mataró, 1965) és l’artista escollida per la Comissió d’Imatge de la Festa Major, i el seu cartell, que s’ha desvetllat en el plenari de Santes, és una proposta càlida i colorista que compta amb dues figures centrals. Personatges zoomòrfics que poden ser en Robafaves i la Geganta, ell amb un cos que recorda la Momerota i ella evocant l’Àliga. Floriach pren el relleu de Jaume Simon, autor del cartell de Les Santes de 2019.

El cartell mostra aquestes dues figures en un ambient festiu i celebratori, en una escena que dona peu a la imaginació. Els colors són càlids i vius, mostrant l’esperit festiu i estiuenc de Les Santes. El cartell està encapçalat per un ‘Les Santes’ escrit manualment sota una pluja de serpentines i entre dos telons, com si marqués l’inici de l’espectacle que és la Festa Major mataronina.

El cartell també compta amb elements com ara el crismó amb les lletres gregues alfa i omega, una al·legoria que fa referència a crist i a l’origen religiós de la festa. També s’aprecia un dibuix, a l’esquena dels personatges, que recorda el teixit de la roba dels gegants i una capa, quelcom que aproxima el seu vincle amb la família Robafaves, símbol de la festa i de la ciutat. El dissenyador Jordi Gasull ha col·laborat amb Floriach en la incorporació al cartell de la llegenda amb les dates i l’explicitació a la Festa Major mataronina.

El currículum de Marta Floriach

Nascuda a Mataró l’any 1965, Marta Floriach viu i treballa a la capital del Maresme. Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, en el camp professional ha fet de professora de pintura sobre seda, tallers de pintura per a infants i de tècniques d’expressió gràfica a diversos centres educatius. En el món tèxtil ha realitzat dissenys i pintures originals sobre seda natural al Rafa Teja Atelier. Ha pintat frescos i stencils en diversos interiors arquitectònics i fa il·lustracions per a publicitat.

A nivell expositiu, ha ofert exposicions individuals a la Sala de l’Ajuntament de Mataró, a la Galeria Negre Bis de Sabadell, a l’Espai Gatassa de Mataró, i ha participat a les mostres col·lectives de La Destil·leria de Mataró “Seny i Rauxa a Les Santes” el 2019 i “Fins a Tres-Cents” l’any 2019-2020, així com a la col·lectiva de l’Espai M|A|C de Can Palauet “Les Santes. Alfabet ínfim”, celebrada durant Les Santes de l’any passat També ha pres part en diverses edicions de l'Hipermerc'Art de Vinçon, amb pintures de petit format.

ESNQW8JWkAAmvaK

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive