Cap a una alimentació més conscient i saludable
Notícies relacionades
Cap a una alimentació més conscient i saludable

Alimentació conscient durant el confinament

A l'inici del confinament van augmentar les vendes d'snacks processats però ara s'opta més per aliments naturals i una cuina més tradicional i saludable

Després d’unes setmanes de confinament on hem passat per diferents etapes d’adaptació a la nova situació, la nostra alimentació s’encamina cap a bons hàbits. Ja hi ha estudis que ha analitzat el comportament de les nostres compres als establiments d’alimentació, i si les primeres setmanes es comprava més aliments processats i snacks, ara s’opta per una cuina més tradicional, saludable i elaborada. Una tendència que afavoreix que la població mantingui un bon estat de salut físic i mental malgrat la situació.

Aquest canvi en els hàbits de consum s’ha produït a causa de diferents factors. A l’inici del confinament, part de la població va patir estrès o ansietat en major o menor grau. Amb el pas de les setmanes, ens hem adaptat a la nova realitat i el cos ja no demana aquest tipus d’aliments. A més, el sedentarisme està començant a passar factura i cada vegada la població és més conscient de la importància de seguir una dieta saludable durant el confinament per coronavirus.

Un tercer factor que influeix en aquest canvi d’hàbits és la disposició de temps per cuinar. Preparar noves receptes i involucrar en el procés a diferents membres de la família s’ha convertit en una nova activitat a moltes llars. També s’opta per fer a casa els snacks o dolços que substitueixen a aquells processats que abans es consumien amb més freqüència.  

Els experts avisen que és essencial seguir una dieta equilibrada i saludable, ja que el confinament no només pot afectar el nostre pes, sinó que també pot agreujar malalties prèvies. Així mateix, comptar amb una alimentació que reforci el sistema immunitari serà important en el cas que en algun moment tinguem coronavirus i hàguem de fer front a la malaltia.

Per seguir una dieta saludable es recomana fer la llista de la compra abans de sortir de casa, optar per aliments naturals i poc processats i no tenir a l'armari temptacions que no són aconsellables per a la nostra salut. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive