Gran part de la població viu aquests dies confinada a casa pel coronavirus i això pot acabar comportant problemes de salut si no cuidem el que mengem. És fàcil caure en el menjar processat però aquest també és un bon moment per començar a cuinar més, convertir aquesta tasca en una activitat en família i amb els més petits de la llar i aprofitar-ho per seguir una dieta sana i equilibrada. Per fer la compra dels aliments que necessitem, recordeu que cal respectar les mesures de prevenció i anar als establiments només quan sigui necessàri i que totes les botigues d'alimentació tanquen com a molt tard a les 21 h

“És important reforçar el sistema immunològic amb una alimentació balancejada rica en micronutrients que augmentin els glòbuls blancs”, detalla la doctora Alejandra Santofimio, del centre mèdic Medigral de Mataró. Hi ha aliments que ajuden a reforçar les defenses i prevenen símptomes produïts per grips i refredats. Aquests productes no eviten ni curen el coronavirus però sí pot fer que el teu cos estigui més preparat i fort per enfrontar-ho. “No pot faltar al nostre consum diari els cítrics com les taronges, mandarines, llimones i les aranges perquè ens aporten vitamina A i C. Tampoc has d’oblidar els fruits vermells com els nabius que actuen com antioxidants, la magrana que ajuda a la flora intestinal per prevenir el creixement bacterià i el kiwi que aporta vitamines i fibra”, detalla la doctora.

Per evitar menjar aliments processats entre hores, es recomana picar fruits secs com l’ametlla que és rica en vitamina E o productes fermentats com el iogurt, formatge i quefir que aporten probiòtics per augmentar la flora intestinal. També s’ha de controlar el consum diari de cafè, alcohol i sucre refinat.

“Les proteïnes amb Omega les podem trobar a la tonyina o el salmó i les riques en Zinc a ostres i crustacis. La vitamina B6 que augmenta els nostres globus vermells la podem obtenir en gran part d’aliments com el pollastre i ho podem presentar al plat amb verdures com el bròcoli i la coliflor que són riques en vitamina A. No poden faltar aliments en vitamina B com els bolets o els espinacs. Els àpats es poden completar amb aliments com l’all, la ceba o la cúrcuma que estan molt indicats per prevenir infeccions. A més, el gingebre és el millor antiinflamatori natural” explica Santofimio.

En definitiva, cal seguir una dieta variada i equilibrada, fugint dels processats i apostant per aquells aliments que reforcen el nostre sistema immunitari.