Un 28 més eixelebrat, abans que caigui el teló de Santes
Un 28 més eixelebrat, abans que caigui el teló de Santes

Un 28 més eixelebrat, abans que caigui el teló de Santes

Detalls i matisos que evoquen la desimboltura clàssica del 28 protagonitzen la penúltima jornada de Santes

GEMA

Les Santes de l’asterisc i l’estranyesa són a punt d’exhaurir les seves darreres hores. El vespre, nit i matinada d’aquest dijous serà com quan al teatre s’abaixa el teló: aplaudiments i salutacions però la història s’ha acabat.

En una Festa Major en què el format i les limitacions han impedit la realització en format genuí de pràcticament tot, es pot recórrer als matisos per explicar com va anar la penúltima jornada, la del 28 de juliol. Si abans, quan Les Santes eren Les Santes, aquest ja era el dia d’una certa desimboltura i descompressió, aquest caràcter i les petites coses que fan del 28 un dia diferent van prendre cos en petits detalls. Però hi van ser.

9107D63E C468 4F12 866A A87B503C8E87

Per exemple, els habituals de córrer per la ciutat diuen que s’hi notava més, de get, fent quilòmetres en l’hora que hauria pertocat la Cursa. O un altre: en Miguelete, el nan apòcrif. Diu la consuetud irreverent que apareix de retorn de la Residència, aquest any va fer acte de presència a les dues tandes de la Plaça de l’Ajuntament: Mostra de Balls al matí i Únic a la nit.

Banner Santes Mataró


També més detalls: la Geganta el matí del 28 és la darrera de ballar i tanca la dormida informal i divertida de retorn de Sant Josep. Els geganters ho van fer replicar a les ballades del migdia. Els Tabalers do Maresme, que sempre sembla que van una dimensió enllà, van aparèixer vestits de hawaians a la Mostra. 

La nit s’esvera

El 28 és eixelebrat i al torn de nit va tocar altre cop replicar-lo. L’única manera de fer-se el No n’hi ha prou! era la seva música i òbviament sobretot amb la tonada més característica, al pati de l’escola Rocafonda pràcticament ningú va poder-se estar quiet.

Una muntanya de cadires al concert de Mr Freak

Muntanya de cadires al concert de Mr Freak

Mentre a l’Únic l’anècdota va ser una petita “apagada” que es va haver de solventar, un altre espai on la irredempció i les ganes de festa va pesar amb pes propi va ser al Marta Mata on en el segon passi del concert de Mr Freak Ska es va viure una gran esverada col·lectiva, amb castells de cadires com si fóssim al Parc Central. Petites expressions de Santes escapant-se de l’asterisc.

Comentaris (1)

Mataronina Fa 1 mes
No se quin control hi ha perquè es van saltar totes les mesures, després hi haurà risc de rebrot alt, però bé ja estan els metges, infermeres.....

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive