Vella Quaresma a Plaça de la Peixateria durant el coronavirus. Foto: R.Gallofré
Vella Quaresma a Plaça de la Peixateria durant el coronavirus. Foto: R.Gallofré

La Vella Quaresma segueix entronitzada per la segona Pasqua

La Confraria de les Set Setmanes, responsable de la Vella, la despenjarà de la Peixateria quan les fases del desconfinament ho permetin

Aquest diumenge se celebra la Segona Pasqua o Pasqua Granada, associada a Mataró a la Fira, que aquest any no s'ha pogut instal·lar. Han passat set setmanes des de la primera Pasqua, quan tradicionalment se serrava la darrera pota de la Vella Quaresma. Però la figura segueix entronitzada a la Plaça de la Peixateria.

La creació d'aquest 2020, obra de Ricard Jordà, segueix al seu lloc després que la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i el confinament tallés el ritual característic dels diumenges de Quaresma, quan en una plaça plena de canalla se serra en públic cadascuna de les potes. El Diumenge de Pasqua se serra la darrera i per tant s'ha acabat el període quaresmal. Aquest any la Confraria de les Set Setmanes, responsable de la Vella i el seu cerimonial, va haver de fer virtualment per Instagram els darrers quatre 'Serra la Vella', de manera que la figura física segueix amb quatre potes al seu lloc original. Com un testimoni de quan es va congelar la vida pública.

Habitualment, la Confraria esperava a que passessin les 'Pasqüetes' –la capvuitada de la Pasqua- per retirar la figura però les normes del confinament no han permès fins ara realitzar aquesta operació. La Vella amb la vida pública més longeva de la història segueix a la Plaça de la Peixateria i ha aguantat de Pasqua a Pasqua. Fonts de la Confraria de les Set Setmanes confirmen que, quan les normes del desconfinament ho permetin, retiraran de forma discreta la imatge.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive