T’has plantejat tornar a fer exercici? Amb l’arribada del bon temps a Mataró hi ha moltes possibilitats de fer-ho a l’aire lliure, a gimnasos, a piscines... Però abans de posar-t’hi de ple, has de tenir en compte algunes coses. És convenient que et facis una revisió mèdica per comprovar que tot està correcte. Si penses fer una rutina amb un objectiu clar, és recomanable que un entrenador expert et faci una guia d’exercicis per començar. Ell/a sabrà què és l’adequat per tu i així evitaràs lesions o sobreesforç. Al principi és normal que et costi seguir el ritme però si ets constant, veuràs com la teva resistència i capacitat millora en poc temps. Apunta quins dies i hores faràs esport, així seràs més constant. Comença amb exercicis suaus i vés pujant la intensitat a poc a poc.

Un truc per motivar-te a fer esport és trobar un company/a que ho faci amb tu, entre els dos us animareu més a seguir i no es farà tan monòton. Prepara’t una bona llista de cançons que t’agradin per motivar-te, no falla! Intenta variar els exercicis, no facis sempre el mateix. Focalitza’t en aquelles activitats que t’agraden com pot ser ballar, anar en bicicleta, fer natació, jugar a pàdel, sortir a córrer...

És molt important que descansis bé durant les nits i deixis l’espai oportú entre entrenaments per recuperar-te. I mentalitza’t que ara comença la teva nova rutina de vida.

CLAUS

  •  Cal ser realista i evaluar les teves capacitats i limitacions per establir una rutina. 
  •  És important fer-se una revisió mèdica per evitar ensurts i lesions. Així també sabràs com començar suaument a fer exercici. 
  •  Fer activitats que t’agradin és la clau per mantenir la constància i motivar-te per seguir amb el teu nou i saludable estil de vida.