L’Arona TGI completa l’oferta de Seat de models que poden funcionar amb gas natural i permet accedir a un SUV urbà amb uns costos d’utilització molt reduïts. De fet, és el primer vehicle del segment en disposar d’un motor híbrid alimentat per Gas Natural Comprimit i benzina. 

Es tracta d’una proposta més compacta que d’altres, com el Tarraco, però que a nivell de prestacions aconsegueix oferir espai, funcionalitat i una sèrie de serveis que encaixen perfectament amb les necessitats urbanes d’una gran quantitat de famílies. Es calcula que el cost del gas és fins un 50% inferior al del motor de benzina equivalent, i d’un 30% respecte el dièsel. 

La seva motorització

Està equipat amb un motor benzina de tres cilindres 1.0, associat a un canvi manual de sis velocitats, amb potència de 90 CV cavalls. Aquest propulsor permet aconseguir 172 km/h de velocitat màxima i accelerar de 0 a 100 km/h en 12,8 segons.

Capacitat i distribució

Distribuït en tres dipòsits ubicats sota el pis del maleter, la capacitat d’emmagatzematge de gas és de 14,3 kg, xifra que permet recórrer fins a 400 km utilitzant aquest combustible. Quan s’esgota, disposa d’un petit dipòsit de benzina que aporta uns 160 km d’autonomia addicional.

Com funciona el gas

El sistema és el següent: quan es buiden els dipòsits de gas, l’Arona TGI passa a funcionar amb gasolina. També es recorre a la benzina per arrencar en fred, si la temperatura exterior és inferior als -10ºC. La transició de gas a benzina es fat de forma totalment automàtica, sense que el conductor hagi d’efectuar cap tipus d’acció.

Personalització

Amb els seus 4,13 m de llargada, el Arona TGI és un vehicle amb la distintiva aparença d’un crossover com els tradicionals, i alhora inclou una àmplia gamma d’opcions i fins a 68 possibles combinacions de colors. Seat oferirà l’Arona TGI en tots els nivells d’acabat del model, com són el Reference, Style, Xcellence i FR.