L'Ajuntament està provant un nou sistema per combatre els problemes que originen els orins dels gossos. Es tracta de l'E-CAN, un urinari instal·lat a tres places mataronines: l'Assemblea de Catalunya, la de Pere Màrtir Viada i la del passatge de Lluís Gallifa.

L'urinari, en forma de tòtem, permet recollir els orins sempre que l'animal faci les seves necessitats a sobre de la reixeta que disposa. El dispositiu dispensa una galeta quan el gos orina a la reixeta, de manera que el propietari pot premiar la mascota per haver-ho fet bé, contribuint així a l'ensinistrament i a que s'acostumi a aquest nou mètode. 

Els orins dels gossos suposen un greu problema d'higiene a ciutats com Mataró, i també malmeten l'espai públic. L’any 2016 l’Ajuntament va anunciar que havia d’arreglar més de 700 fanals en mal estat, bona part dels quals per l’oxidació provocada per les miccions dels animals. L'actual ordenança de tinença d'animals de companyia preveu sancions de fins a 750 euros pels amos de gossos que no reguin amb aigua els pixats als carrers de Mataró