El sobrepès en les mascotes és un problema greu que deriva en altres malalties i que pot provocar la mort prematura. La sobrealimentació de l’animal sol ser la principal causa de l’obesitat. S’ha de tenir en compte que hi ha altres factors que poden afavorir aquest engreixament com és l’edat, la raça o algunes malalties. 

Per evitar-ho, cal prendre algunes mesures. És important que l’animal estigui supervisat per una clínica veterinària on es detectarà si necessita perdre pes pel bé de la seva salut. L’expert recomanarà quin tipus d’aliment necessita i especialment la quantitat. Cal no premiar contínuament a les mascotes amb menjar ni acostumar-lo a que sigui dependent. Un dels elements més necessaris és que sigui actiu, que cada dia pugui passejar, córrer i saltar. L’amo ha de ser responsable i tenir en compte les necessitats d’exercici de la seva mascota per això és vital dedicar-li prou temps. Quan està a casa és recomanable que tingui elements per jugar i per entretenir-se.  
En els gossos i gats és habitual que l’esterilització el faci pujar de pes.  Durant els primers mesos s’ha de controlar la seva evolució i modificar els hàbits d’alimentació i d’exercici si és necessari. 

CLAUS

  •  L’amo és el responsable de l’animal. Sobrealimentar-lo posa en perill la seva salut.
  •  La manca d’exercici i la sobrealimentació són les causes principals del sobrepès en mascotes. 
  •  És important comptar amb una clínica veterinària perquè faci un seguiment del pes i de la salut de la nostra mascota.