Cadells i gossos de pèl curt són especialment sensibles al fred, i durant l'hivern poden patir molt. És una temporada molt delicada per aquests gossos que estan acollits al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme (CAAD). Per això els seus gestors fan una crida ciutadana per trobar famílies que pugguin acollir aquests gossos que més pateixen, ara que s'acosta l'hivern i baixen les temperatures. 

Cada any el CAAD recull una mitjana anual de 600 gossos i gats perduts o directament abandonats

El CAAD, gestionat pel Consell Comarcal, és el servei públic comarcal de recollida i acollida de gossos i gats que han estat abandondats. Dóna servei a 14 municipis de la comarca i està ubicat a Can Carmany, a Argentona. Recull una mitjana anual de 600 gossos i gats perduts o directament abandonats pels seus propietaris. Tot i l'increment en les xifres de recuperació i d'adopció, encara hi ha prop de 200 gossos i gats que esperen una llar definitiva.

Reforçar la xarxa de cases d'acollida

El centre també compta amb la col·laboració d'una xarxa de voluntaris que treuen a passejar els animals o acullen a casa seva els que s'estan recuperant d'una malaltia o tenen necessitats especials. El CAAD vol reforçar aquesta xarxa de cases d'acollida ara que ve l'hivern.