En els darrers anys hem vist com les escales han passat de ser racons de la casa oblidats a convertir-se en protagonistes de la decoració. I encara que podeu pensar a col·locar-hi rajoles, ceràmica o altres materials, també podeu pintar-les i convertir-les en una cosa meravellosa. Fins fa poc, les escales no deixaven de ser un element funcional de la casa, com podia ser una columna o una porta. Però de la mateixa manera que les tendències canvien, també la manera de veure les coses, i ara s’han convertit en un element de decoració més.

Pintar les escales en colors vibrants i plens d’energia és una alternativa que podeu fer vosaltres mateixos i estalviar-vos diners en mà d’obra. Escolliu pintura que sigui adequada per a les escales, per això podeu obtenir consell del venedor, ha de ser duradora i antilliscant.

En aquesta idea per decorar les escales els colors que cal utilitzar han de ser intensos i variats, tot i que hi pot haver semblança en alguns dels colors que s’utilitzin en esgraons successius. 

Així, unes escales de mida i forma reduïda, que podríem pensar que són una mica incòmodes d’anar i venir i per a la seva decoració, es converteixen en un detall que agrada i molt. La base de les escales pot romandre amb el color natural de la fusta, o podeu escollir una pintura antilliscant i d’alta qualitat per resistir el desgast pel trànsit de l’escala, i pintar-les del tot.