Cada vegada resulta més difícil trobar persones disposades a fer el pas de servir a la seva comunitat i que puguin demostrar que estan preparades, que tenen les idees clares i les capacitats i -sobretot- el criteri per fer-ho en benefici de la majoria dels seus conciutadans i conciutadanes. Per desgràcia, cada vegada més, presentar-se a unes eleccions i voler assumir responsabilitats de govern genera més desconfiança o animadversió que no pas reconeixement i adhesions: “Perquè ho farà? Què busca? Quins interessos representa? Està prou preparat o preparada?”... I no sense fonament, coneixem prous situacions i tenim ja experiències, a Mataró i arreu, que abonen la desconfiança.

Sergi Morales en una imatge d'arxiu.

Massa sovint ens trobem amb candidats i candidates, després electes i governant o a l’oposició, amb moltes “grans” idees i amb discursos carregats de generalitats i vaguetats, però amb poc -o nul- coneixement de la realitat social, econòmica, cultural, urbanística o ambiental de la seva ciutat, de la naturalesa dels problemes que afecten a la comunitat i que tinguin prou preparació i experiència no sols per afrontar-los sinó per dissenyar nous projectes, noves realitats, i per liderar equips capaços de portar-los endavant.

Que en Sergi Morales, aquest mataroní veí de Cirera, professional de prestigi en l’àmbit de la gestió d’empreses de l’economia social i cooperativa -tant a Catalunya com a nivell internacional- hagi fet el pas de presentar-se per encapçalar la candidatura de Catalunya en Comú a les properes eleccions municipals, és una gran oportunitat per a Mataró. Oportunitat de poder elegir un Alcalde arrelat a la ciutat,  profund coneixedor del seu teixit social i econòmic, amb experiència de treball associatiu des dels grups d’esplai, les associacions de veïns, les festes, el moviment estudiantil... i per tant coneixedor dels problemes però també dels potencials i les oportunitats de la nostra ciutat i dels seus veïns i veïnes.

En Sergi no aterrarà a l’Ajuntament com baixat del cel o com un esglaó més d’una carrera política, sinó que ho farà des de la base i l’experiència de molts anys de compromís amb la vida política i social de Mataró sempre al costat dels sectors populars, de la gent més necessitada. És clar que molts i moltes poden invocar semblants credencials, però en Sergi aporta, de forma destacada, una capacitat demostrada de portar a terme projectes engrescadors per la nostra ciutat, amb idees clares i voluntat transformadora, de justícia social i ambiental.

Ho dic per experiència i coneixement: en Sergi Morales, com Alcalde, aportarà a la tasca municipal l’entusiasme de la seva jove maduresa, la proximitat a la gent, la capacitat de treballar en equip, tant amb els regidors i regidores de la seva candidatura com dels altres grups que s’hi vulguin afegir, i sabrà treure el millor dels bons professionals que té l’Ajuntament de Mataró, alhora que disposarà de tot el bagatge de coneixement i d’experiències dels regidors i regidores dels diferents partits i coalicions progressistes presents a l’Ajuntament de forma continuada des del 1979 i que avui hem confluït en el projecte renovador de Catalunya en Comú a Mataró.