És curiós com l’anomenada nova política que tant va il·lusionar en un principi a molta gent amb inquietuds, després va desapassionar i caure en el pitjor de la vella política.

Ja en un principi i durant en el mandat passat vam assistir com a espectadors i com a víctimes d’aquesta farsa, es va veure com gent que es presentava amb un codi ètic signat en una jugada bruta i de manteniment de poder es feia trànsfuga i això es normalitzava pels partits “d’esquerres” malgrat el pactes signats, malgrat els codis ètics i/o la tant dita transparència en la governança...

Com diu la cançó paraules, paraules, buides les mateixes que van portar en el 2011-2012 a la gent al carrer i les places.

El fet és que aquest mandat comença de la mateixa manera; “Primer les cadires i després la gent” ara sense complexes i amb tota la impunitat amb la majoria absoluta i sense oposició. El mateix partit PSC-ICV que va portar a l’Ajuntament a un deute i una intervenció de 175MM d’euros, pla d’ajust estatal i patiment pels ciutadans de la ciutat, ciutadans que han optat per oblidar i perdonar aquesta pèssima gestió del partit socialista i els seus socis. Matrimoni polític que es retroba. No sabem si en un intent de mirar cap el futur o bé esgotats davant l’experiment de la nova política que ha heretat en temps rècord els vicis de la vella política, d’immobilisme i pessimisme del sistema capitalista, fidels servidors al mateix.

Aquest govern ha estat incapaç d’explicar el seu projecte, adquirir compromís i sotmetre al Ple aquest acord

Hem assistit atònits a la signatura d’un acord de govern sense que prèviament s’expliqui a la ciutadania els acords punt per punt i es sotmeti al famós rendiment de comptes que en el seus inicis les noves polítiques proclamaven i duien en els seus programes, els mateixos compromisos adquirits en les places del 15M.

Un partit que prometia revolució social i defensa de drets socials que oblida tant aviat està condemnat al fracàs i la dissolució en velles fórmules de les que han estat còmplices del sistema capitalista, poders fàctics i al servei de l’IBEX-35.

És el dolor que ens queda com espectadors a aquells que van posar tota la carn en la graella i amb un preu important de patiment, traïcions i agressions de tot tipus.

Sort que del 15M encara queda gent dreta, que no es quedarà en silenci i continua en lluita sense oblidar la conquesta social de drets, ocupació i recuperació d’una ciutat que promet oportunitats.

Aquest Govern anomenat “de progrés” ha estat incapaç d’explicar projecte, adquirir compromís i sotmetre al ple aquest acord. Ha tirat pel dret i una vegada més el sr. David Bote, malgrat tenir una àmplia majoria del consistori ha tirat de decret... cosa habitual en l’anterior mandat. Mataró repeteix la fórmula del govern “del rengle”, “La licitació del Tecnocampus” i així, els anomenats morts dels calaixos de PUMSA. És per tots aquests motius que desconfiem de velles fórmules imposades en l’actualitat i premem el botó de “¡Atenció!” a la ciutadania de Mataró. Com a ciutadans no ens podem permetre un altre robatori d’oportunitats i futur per un Govern Municipal més preocupat per les cadires que pel seu projecte.