Hipoteca, què cal saber.
Hipoteca, què cal saber.

Els tipus d’interès, millor que mai: és l’hora de revisar la hipoteca

Akteón explica com es pot aconseguir un bon estalvi gràcies a una revisió d’hipoteca.

Una revisió d’hipoteca és una operació que es porta a terme en aquelles hipoteques variables on l’interès està lligat a un index que va canviant cada cert temps. Les revisions es porten a terme normalment cada sis o dotze mesos, i cal actualitzar el preu del préstec perquè l’index de referència en el que es basa el tipus d’interès va variant. Quan arriba la data que s’ha acordat amb el banc, és el moment de calcular un nou interès aplicat. Si l’index puja, el tipus augmentarà i les quotes també; però si aquest cau, les mensualitats també ho fan. Així detalla el context actual Akteón, experts en aconseguir les millors hipoteques del mercat.

Ara mateix, els tipus d’interès es troben en un moment ideal per al consumidor, ja que aquests es troben molt baixos. El Banc Central Europeu ja va anunciar que així es mantindrien durant força temps i que inclús podrien acabar en negatiu. Si tenim en compte que el preu del diner es troba també en mínims històrics, el resultat és que trobem a nivell europeu un tipus d’interès principal al 0% i això seguirà així fins que la inflació se situï per sobre del 2%. Les previsions actuals dictaminen que aquest 2021 acabarà en 1,9%, pel que els tipus d’interès es mantindran.

Les dades estan demostrant que ens trobem en un moment on la compra d’habitatge es beneficia del context. El preu mig dels préstecs per habitatge van arribar a estar a 1,57% al setembre, mínims històrics. Tot això està comportant que la revisió d’una hipoteca es porti a terme amb celeritat, perquè és una manera de poder estalviar.

La hipoteca inversa.
 

Quan es revisa la hipoteca, cal recalcular la quota mensual durant els propers 12 mesos tenint en compte el nou euríbor, el diferencial contractat, el capital del préstec que resta per pagar i el temps que queda per pagar la hipoteca. És un sistema que fa l’entitat bancària de forma automàtica.

Puc canviar de banc per aconseguir un interès millor?

Una de les pràctiques que es porten a terme en el món de les hipoteques és calcular quin tipus d’interès ofereixen altres entitats bancàries i buscar un canvi de banc per aconseguir millor interès o altres beneficis. Si tenim en compte que la duració d’una hipoteca és d’uns 24 anys de mitjana, queda clar que és un vincle molt llarg i que es queda estàtic quan tot al nostre voltant no ho fa. Per això, a vegades es busca l’opció de subrogar la hipoteca: passar el deute a una altra entitat per aconseguir estalviar diners.

És un procés que té despeses, però també avantatges. El principal és que pots millorar les condicions aconseguint un tipus d’interès més baix, menor vinculació o menys comissions. A més, això et pot permetre ampliar el termini d’amortització o inclús passar d’una modalitat d’interès variable a una de fixe o viceversa, segons cada cas.Per dur a terme una acció així cal mirar si val la pena a nivell econòmic perquè hi ha despeses importants a tenir en compte.

Akteón és expert en aconseguir fer realitat el somni de la compra d’una hipoteca en les millors condicions possibles. Per a més informació sobre tipus d’interès, context actual i altres temes relacionats, fes clic en aquest enllaç.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive