L'escola de Ciències de la Salut del TecnoCampus. Forto: R.Gallofré
L'escola de Ciències de la Salut del TecnoCampus. Forto: R.Gallofré

TecnoCampus i Consorci Sanitari promouen la investigació i l'emprenedoria en l'àmbit de la salut

Els dos organismes estableixen aliances entre els seus equips empresarials i d'investigadors per oferir millors solucions sociosanitàries a la població

L'àmbit de la Salut té molt camí a recórrer a Mataró en l'àmbit de la investigació, però també de l'emprenedoria i del creixement empresarial. Una aposta de territori que queda plasmada en l'important nombre d'empreses punteres d'aquest sector que hi ha ubicades al TecnoCampus, i també en la rellevància que té el Consorci Sanitari del Maresme com a equipament sanitari i també com a equip d'investigació. 

Aquests dos organismes són els que han decidit establir aliances per impulsar projectes conjunts en recerca i emprenedoria. L'objectiu és fomentar la col·laboració en investigació aplicada i d’emprenedoria entre investigadors del CSdM, dels centres universitaris del TecnoCampus i d’ start-ups i empreses consolidades del sector vinculades al territori.

TecnoCampus i el Consorci ja compten amb línies de col·laboració en àmbits de la docència i les pràctiques en el Grau d’Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. Ara es proposen consolidar aquest clúster de salut existent al parc empresarial que integri tota la cadena de valor del sector, amb la finalitat d'oferir millors solucions sociosanitàries a les persones. Per al Consorci, aquesta col·laboració ha de permetre consolidar la recerca, docència i innovació mèdica i impulsar l’arribada a mercat de les seves innovacions. L'objectiu és situar-se en posició capdavantera en la innovació clínica adequada a les necessitats de cada persona.

El CSdM i el TecnoCampus ja treballen en  protocols per possibilitar a les start-ups vinculades al TecnoCampus la utilització d’equips i recursos del CSdM per realitzar assaigs clínics i/o validació de prototips. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive