Suport a la rehabilitació d’habitatges a Mataró
Suport a la rehabilitació d’habitatges a Mataró

Suport a la rehabilitació d’habitatges a Mataró

L’Ajuntament de Mataró inicia els treballs per definir les línies d’ajuts a la rehabilitació, una de les prioritats del Pla de Mandat i l’Agenda 2030

Mataró treballa per establir les subvencions a les quals es podran acollir les comunitats de veïns per rehabilitar els edificis d’habitatges. L’Ajuntament ha començat el procés, obert a la participació ciutadana, per redactar unes bases generals que concretin quines seran aquestes línies d’ajuts. Tot plegat, partint de la base que la rehabilitació dels blocs de pisos és una prioritat a la ciutat, tal i com es veu recollit al Pla de Mandat 2023-2027 i a l’Agenda Urbana de Mataró 2030. En concret es preveuen accions com la redacció d’un Pla de Rehabiltació i la creació d’una oficina de rehabilitació, així com l’impuls de la rehabilitació energètica de comunitats vulnerables.

patrocini terraminium


Les futures subvencions partiran de la base de la complexitat de les actuacions de rehabilitació d’edificis d’habitatges, que recauen en la propietat privada i són de caràcter comunitari, quelcom que sovint fa difícil arribar a acords entre tots els propietaris implicats. Ajuntaments com el de Mataró poden intervenir en aquests processos per evitar la degradació d’entorns urbans que provoquen problemes de segregació o concentració de la pobresa, o l’aparició de situacions de risc per a les persones per manca de manteniment dels edificis. Els ajuts en els quals s’estan treballant s’emmarquen en aquesta línia, i es preveu que  aquestes convocatòries suposin cada any una inversió municipal aproximada de prop de mig milió d’euros.

patrocini procercasa (1)


Per recollir les necessitats i visions de les diferents parts implicades en les actuacions, l’Ajuntament durà a terme en els trobades informatives i participatives adreçades a tècnics i altres agents especialitzats, a més de reunions amb representants de moviments veïnals. Per una altra banda, la ciutadania en general podrà fer les seves aportacions en diferents moments del procés d’elaboració i aprovació de les bases generals.

Canvi cultural vers el mateniment i la rehabilitació

L’objectiu dels ajuts, segons l’Ajuntament, seran fomentar un canvi cultural en la ciutadania vers el manteniment i la rehabilitació dels edificis; impulsar una rehabilitació i transició energètica equitativa i justa, no deixant a ningú enrere i lluitant contra la pobresa energètica prioritzant àrees urbanes i col·lectius vulnerables; prioritzar la millora dels edificis menys eficients; desplegar un nou model energètic al sector de l’edificació, amb la descarbonització de les instal·lacions tèrmiques, els sistemes elèctrics renovables i el foment de l’autoconsum; o afavorir la rehabilitació d’edificis de comunitats amb règim de divisió horitzontal donant suport a aquelles famílies amb especials dificultats per assumir els costos de la rehabilitació d’elements comunitaris.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive