El sector comerç i indústria necessiten reinventar-se davant la Cóvid-19. Foto: R.Gallofré
El sector comerç i indústria necessiten reinventar-se davant la Cóvid-19. Foto: R.Gallofré

Suport a comerç i indústria per reinventar-se i fer front a l'escenari post-covid

TecnoCampus de Mataró promou el programa Reinventa't, adreçat a empreses dels sectors retail i industrial, perquè transformin els seus models de negoci

Les empreses del sector retail i industrial de Mataró i els seus entorns necessiten transformar-se i reinventar-se per sobreviure i adaptar-se a l’escenari de futur post Covid. La pandèmia ha fet encara més visibles els problemes que arrosseguen moltes firmes d’aquests dos sectors per no haver-se adaptat als nous models de negoci marcats per la irrupció de les noves tecnologies i la digitalització. La necessitat de reorientar-se és, per tant, més urgent que mai, i el TecnoCampus s’ha proposat donar-los suport en aquest sentit. “Aquest objectiu s’alia en la nostra missió de transformar l’activitat econòmica del territori cap a models més innovadors”, afirma Claudia Danesi, Directora de l’Àrea d’empresa i emprenedoria del TecnoCampus.

El parc universitari i empresarial promou el programa Reinventa’t (tota la informació, aquí), emmarcat en el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró. Aquesta iniciativa es basa en un seguit de jornades que tenen com a objectiu sensibilitzar empreses i emprenedors del sector comerç/retail i industrial, perquè iniciïn processos de millora i transformació del model de negoci.

En el cas del comerç, des de TecnoCampus apunten que el panorama que ha deixat la Covid al territori “fa evident que cal plantejar les coses de manera diferent” Tal i com apunta Danesi, no es tracta d’abandonar el model presencial i de proximitat per anar al purament online, sinó de “combinar els dos models”, així com “redefinir processos, models d’aprovisionament i estoc, gestió dels equips, etc”. L’objectiu final, que el negoci sigui rendible en el context actual. En l’àmbit industrial, també cal conscienciar sobre l’enfocament cap a la indústria 4.0, que incorpora el model digital a tota la cadena de valor (més enllà de la comercialització del producte final).

El programa Reinventa’t s’adreça a pimes i microempreses en funció del seu sector d’activitat i amb domicili a Mataró o la comarca del Maresme. Les jornades arrenquen el 29 d’octubre i s’allarguen fins al 24 de novembre. El tret de sortida es farà amb el sector retail i un programa formatiu que constarà de 4 unitats/blocs que s’impartiran en 4 setmanes de durada.

El calendari de les jornades

Sector Retail

 • Dijous 29 d’octubre de 9h a 10.30h - Sessió 0 (online): Presentació curs, participants i empreses
 • Dilluns 2 de novembre de 9h a 13h - Sessió 1: Transforma el teu negoci. Tendències i oportunitats
 • Dilluns 9 de novembre de 9h a 13h - Sessió 2: Digitalització i omnicanalitat
 • Dilluns 16 de novembre de 9h a 13h - Sessió 3: Com millorar la competitivitat
 • Dilluns 23 de novembre de 9h a 13h - Sessió 4: Sostenibilitat

Sector Indústria

 • Dimarts 3 de novembre de 15h a 20h - Sessió 1: Transforma l'estratègia de la teva empresa: estratègies i gestió del canvi
 • Dimecres 11 de novembre de 15h a 20h - Sessió 2: Tecnologies habilitadores per a la millora de la competitivitat (Indústria 4.0)
 • Dimarts 17 de novembre de 15h a 20h - Sessió 3: Estratègia per al desenvolupament de nous canals de distribució i promoció
 • Dimarts 24 de novembre de 15h a 20h - Sessió 4: Orienta la teva empresa cap a un model sostenible

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive