4 de cada 10 nous contractes a Mataró són indefinits
4 de cada 10 nous contractes a Mataró són indefinits

La sinistralitat laboral al Maresme es manté per sobre de la mitjana catalana

Durant el segon trimestre de l'any els accidents laborals han descendit notablement però n'hi ha més de mitjana que al conjunt del país

La paralització de l'activitat econòmica i laboral a causa de la pandèmia de Covid-19 ha comportat una forta caiguda de la sinistralitat laboral al Maresme durant el segon trimestre de l'any. Això no obstant, la comarca manté uns índexs d'accidents al lloc de feina més elevat que al conjunt de Catalunya.

Segons les dades fetes públiques pel Consell Comarcal, entre els mesos d’abril i juny es van comunicar 461 sinistres amb baixa laboral, un descens del 47,01% respecte al trimestre anterior i d’un 52,03% en comparació amb el mateix període de 2019.

Aquest descens, però, no impedeix que el Maresme mantingui un Índex d’Incidència més elevat que el total de la província de Barcelona i que el conjunt de Catalunya. Aquest indicador permet veure millor l’evolució de la sinistralitat laboral perquè relaciona el nombre d’accidents declarats per cada 100.000 afiliacions a la Seguretat Social. En el cas del Maresme, segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local en el seu informe, l’Índex d’Incidència durant el segon trimestre de l’any va ser de 481,52 sinistres per cada 100.000 afiliacions quan en el conjunt de Catalunya es va situar en 441,60 i a la província en 393,90.

En aquest àmbit, el passat 31 d'agost es va haver de lamentar la mort d'un treballador, veí de Premià de Mar, en un accident laboral a Vilassar de Mar. El treballador es trobava al sostre de l'edifici fent tasques de manteniment dels aparells d'aire condicionat, quan va patir l'accident

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive