Pugen els tipus d'interès.
Pugen els tipus d'interès.

Segona oportunitat: com alliberar-se dels deutes

Tarinas Law & Economy detalla com el mecanisme de la Segona Oportunitat permet que una persona que té deutes i no pot assumir-los, pugui alliberar-se d’aquests i començar una nova vida, de zero.

La Covid-19 ha generat un gran impacte en l’esfera social, sanitària i econòmica, provocant greus danys a l'economia en general, i afectant, en particular als ingressos de milers de famílies i autònoms. En aquest difícil context, ha cobrat especial importància la cada cop més escoltada Llei de la Segona Oportunitat, com a mecanisme útil perquè aquelles persones que han patit un fracàs econòmic i personal puguin començar una nova vida, sense arrossegar càrregues anteriors.

La Llei 25/2015, del 28 de juliol, de mecanisme de Segona Oportunitat, reducció de la càrrega financera i altres mesures d'ordre social; neix de la influència de la Recomanació de la Comissió Europea de 12 d'abril de 2014, sobre un nou enfocament davant de la insolvència i el fracàs empresarial; amb l'objectiu de brindar una segona oportunitat a les persones físiques i jurídiques que es troben en una situació actual o imminent d'insolvència.

QUINS REQUISITS HE DE COMPLIR?

Per poder acollir-te a la Llei de la Segona Oportunitat has de complir els següents requisits, encaminats a provar que ets un deutor de bona fe:

 • Que el deute contret no sigui superior als 5 milions d'euros.
 • Que en els 10 anys anteriors a la sol·licitud no t'hagin condemnat mitjançant sentència ferma per delictes contra la hisenda pública, la Seguretat Social i el dret i la llibertat dels treballadors.
 • Haver intentat arribar prèviament a un acord amb els creditors i que no hagi estat possible atendre els pagaments per la situació econòmica actual del deutor.
 • Que en els 4 anys anteriors no hagis rebutjat una oferta de feina adequada a la teva capacitat.
 • Que en els 10 anys anteriors no t'hagis acollit a la Llei de la Segona Oportunitat.
Tarinas, més de 80 anys d'experiència.
Tarinas, més de 80 anys d'experiència.

QUINES SÓN LES FASES DEL PROCEDIMENT?

Les fases del procediment de la Llei de Segona Oportunitat són bàsicament tres, l’acord extrajudicial de pagament, el concurs consecutiu i la sol·licitud de cancel·lació dels deutes.

 1. INTENT D'ACORD EXTRAJUDICIAL DE PAGAMENTS: aquesta primera fase està destinada a intentar arribar a un pacte amb els creditors, especialment un ajornament o quita dels deutes.
 2. PRESENTACIÓ DEL CONCURS CONSECUTIU: aquesta fase està destinada a intentar liquidar tot el patrimoni embargable i pagar els crèdits vigents. És important tenir en compte que, un cop presentat el concurs, es paralitzen els interessos del deute i els embargaments, així com els procediments judicials.
 3. SOL·LICITUD DE CANCEL·LACIÓ DELS DEUTES: en aquesta fase, se sol·licita al jutge la concessió del Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), o el que és el mateix, la cancel·lació dels deutes.

Què és el Concurs Express

Hi ha certs supòsits en què la durada del procediment s’escurça, i es pot sol·licitar un «concurs express», que és quan el deutor no té béns o té un valor insuficient per cobrir les despeses del concurs.

PUC ALLIBERAR-ME DELS DEUTES?

Alliberar-te dels deutes és possible. A la tercera de les fases del procediment, una vegada finalitzat aquest, es pot sol·licitar el Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), o el que és el mateix, la cancel·lació dels deutes.

Per tal que es pugui atorgar el Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI) i es puguin cancel·lar els deutes, s'han de reunir una sèrie de condicions perquè el jutge ho concedeixi.

ism9092 1 634x634
Una segona oportunitat
 

NOVA REFORMA DE LA LLEI CONCURSAL

El proper 30 de juny de 2022 entrarà en vigor la reforma de la Llei Concursal, que regeix el mecanisme de la Segona Oportunitat. L’Avantprojecte de la Reforma introdueix diversos canvis respecte la regulació actual, que afecten tant a les fases del procediment, com als crèdits que son objecte d’exoneració, entre altres qüestions.

En aquest sentit, és essencial que comptis amb un correcte assessorament i et recomanem que, si estàs interessat en acollir-te a la Llei de la Segona Oportunitat, consultis amb un advocat el més aviat possible, ja que t’assessorarà sobre aspectes de suma rellevància, com per exemple, si per la teva situació específica et pots beneficiar de l’antiga Llei Concursal, o, si pel contrari, és preferible que esperis a l’aplicació de la nova normativa.

LA IMPORTÀNCIA DE COMPTAR AMB UN ADVOCAT ESPECIALITZAT

Comptar amb un advocat de confiança és complicat, i les opcions es redueixen quant parlem de la Llei de la Segona Oportunitat, per resultar una qüestió nova. L'experiència i l'especialització són alguns dels elements clau que cal tenir en compte abans de contractar un advocat, ja que són garantia de seguretat i confiança.

Resulta evident que un sol professional no pot conèixer de totes les matèries existents, per la qual cosa és important que busquis un advocat que estigui especialitzat en la Llei de la Segona Oportunitat, com son els advocats de Tarinas Law & Economy. Si busques un advocat de confiança, Tarinas Law & Economy és molt bona opció per a tu, els nostres orígens es remunten al 1937; per tant, tenim més de vuitanta anys d'experiència, i som conscients de la important funció que ens confies; que és tan important com la defensa dels teus drets.

No posis en dubte, per tant, la importància de contractar els serveis de bon advocat. La defensa dels teus drets ha de ser sempre el primer; i recorda, una bona defensa sempre comença per un assessorament correcte. Sovint els drets són qui vol defensar-los.

En definitiva, hi ha opcions per començar de zero sense deutes, a Tarinas Law & Economy creiem que les segones oportunitats, per això, convidem a tothom que ens contacti, oferim assessorament per poder dir adeu als deutes i començar una nova vida.

Comentaris (1)

teresa Ballester Fa 7 mesos
Conec uns africans que fa anys que miro d´ajudar-los en lo que puc, i per ignorancia es van ficar en feines que no en tenien ni idea. Ara estaven endeudats amb la Seguridad Social i altres llocs i van demanar un advocat d´ofici per lo de la Segona Oportunista. No sé el Temps que això dura, pero no hi ha manera de que tire endevant. Entretant ja han hagut de pagar coses que els hi vaig haver de deixar els diners. No sé si vostès hi podrien fer alguna cosa, i si es axil, quina manera de cobr

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive