Quan baixaran de preu les hipoteques?
Quan baixaran de preu les hipoteques?

Els requisits per accedir a una hipoteca

Àkteon repassa tot allò necessari si vols accedir a una hipoteca. Des dels elements més formals, com la documentació, fins a quina estabilitat laboral i ingressos tens.

En l'actualitat, l'adquisició d'una propietat és una de les decisions més importants en la vida d'una persona. Molts opten per finançar aquesta compra mitjançant una hipoteca, però aquest procés ve amb una sèrie de requisits que cal complir. En aquest article, de la mà d'Àkteon, repassem tot allò que necessites. També et recordem en aquest enllaç la decisió sobre escollir una hipoteca fixe, variable o mixta i els avantatges i inconvenients de cadascuna.

1. Estabilitat laboral i els ingressos regulars: un dels primers aspectes que les entitats financeres consideren és la teva capacitat econòmica. Això inclou la posseïsió d'un treball estable i ingressos regulars. Per al treballadors, això sovint significa tenir un contracte indefinit. Per a autònoms, es requereix una història comprovada de treball estable i ingressos constants en els últims anys.

2. Bon historial creditici: és onamental tenir un historial net de crèdit. Els bancs examinaran el teu passat financer per assegurar-se que no hi ha deutes importants pendents ni historial d'impagaments que puguin indicar problemes en un futur.

3. Ràtio deute-ingressos: Aaquest ràtio es calcula per determinar la teva capacitat per assumir un nou deute. Les entitats financera es fixaran en la proporció dels teus ingressos mensuals que ja estan compromesos amb altres deutes però, el més important, també has de fixar-t'hi tu. El cost d'una hipoteca quin percentatge dels teus ingressos suposarà?

4. Estalvi previ: És habitual que es demani als sol·licitants que disposin d'estalvis suficients per cobrir l'entrada de la propietat, normalment al voltant d'un 20% del seu valor total. Has de tenir en compte que per norma la hipoteca acostuma a cobrir un màxim del 80% del total de l'immoble.

5. Avaluació de la propietat: La propietat que desitges comprar serà objecte d'una avaluació professional per determinar si el seu valor està alineat amb la quantitat del préstec sol·licitat.

6. Documentació necessària: Preparar una àmplia documentació és un pas essencial. Això inclou declaracions d'impostos, nòmines, extractes bancaris, i altres documents que acrediten la teva situació financera.

En resum, accedir a una hipoteca requereix una preparació minuciosa i una bona salut financera. Complir amb aquests requisits no només augmenta les teves possibilitats d'obtenir el finançament necessari per adquirir una propietat, sinó que també et situa en un camí més sostenible a llarg termini pel que fa a les teves finances personals.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive