Quan baixaran de preu les hipoteques?
Quan baixaran de preu les hipoteques?

Quan baixaran de preu les hipoteques?

Àkteon analitza la situació del mercat hipotecari, què diuen els grans bancs sobre els tipus d'interès i com afecta l'Euribor en aquest inici de 2024.

A mesura que avancem en el 2024, el panorama del mercat hipotecari es presenta amb una barreja d'expectatives i realitats econòmiques. D'una banda, les recents declaracions de Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, suggereixen que "la pujada dels tipus d'interès arriba al seu final", una visió que anticipa una disminució en el cost de les hipoteques per a vivendes després que el BCE insinués el final de l'alça en els tipus d'interès, que actualment se situa en el 4,25%. Aquesta notícia ve marcada per la previsió que el Euríbor "baixarà del 4%" al llarg del proper any, apuntant a una millora en les condicions del mercat hipotecari a partir de mitjans del 2024. Àkteon aporta els detalls que necessites davant el context actual i a mig termini.

Però la situació actual del crèdit a l'habitatge mostra una realitat desafiant. CaixaBank ha observat una "caiguda rellevant" en els crèdits a l'habitatge, amb un decrement del 2,6% degut principalment a l'increment dels tipus d'interès. A més, les noves hipoteques signades aquest any han disminuït un 21%, una tendència que, segons Gortázar, podria intensificar-se.

En contraposició, Bankinter ofereix una perspectiva més conservadora, amb previsions que el Euríbor mantindrà una taxa superior al 3% fins al 2025, anticipant una baixada en els preus de l'habitatge d'un 5% entre el 2023 i el 2024 i un tancament de l'Euríbor per a aquest any per sobre del 4%.

hipoteques
 

Housfy i FUNCAS també aporten les seves pròpies anàlisis, amb la plataforma inmobiliària predient que l'Euríbor començarà a baixar a partir del 2024, tocant sostre a finals d'aquest any al 4,5% i desaccelerant fins a un mínim del 2,2% en el 2025. FUNCAS, per la seva banda, projecta una mitjana anual del Euríbor en el 4% per al 2024, assenyalant una disminució en el cost de les hipoteques variables.

Davant d'aquest escenari, molts hipotecats estan aprofitant per amortitzar una part de la seva deuda amb els bancs i renegociar les condicions dels crèdits signats. Segons dades del Banco de España, solament entre gener i abril, més de 1.300 milions d'hipoteques van ser renegociades, el triple que l'any passat, mentre que el import de les amortitzacions va assolir els 8.326 milions d'euros en els primers cinc mesos del 2023.

El mercat hipotecari a Espanya està en un moment de transició, amb expectatives de baixades en els tipus d'interès i l'Euríbor que podrien alleujar la càrrega per als hipotecats a mitjans i finals del 2024. Tanmateix, la realitat actual exigeix prudència i una gestió fina de les finances personals, a mesura que els propietaris de vivendes i potencials compradors naveguen per aquesta etapa de canvi. Tot pot canviar a partir del mes d'abril, però caldrà veure si hi ha elements externs que acabin jugant un paper determinant, com ha passat recentment.

Per això és important deixar-se assessorar per professionals com Àkteon, que podran analitzar el teu cas de forma personalitzada i ajudar-te a escollir quin és el millor camí a seguir davant una situació que sembla tenir una tendència que caldrà confirmar.

Contacta amb Àkteon per a més informació:

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive