-
-

ACN

La Generalitat destina 18 MEUR al finançament de l’economia social

La idea és facilitar el finançament a un tipus de societat cooperativa

La Generalitat, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i de l’Institut Català de Finances, ha augmentat fins als 18 milions d’euros la línia de finançament per a l’economia social i cooperativa, “amb l’objectiu de facilitar l’accés al finançament a les entitats i empreses d’aquest sector”. El fons es destina a garantir operacions de préstecs i és complementari a les garanties que pugui aportar cada empresa o entitat. La renovació introdueix unes condicions més baixes de tipus d’interès dels préstecs per a inversions en immobilitzat material o immaterial, per capitalització d’entitats, per circulant i per a bestretes de contractes del sector públic.

Amb aquesta mesura, la Generalitat vol facilitar el finançament societats cooperatives; societats laborals; federacions de cooperatives; societats agràries de transformació; empreses d’inserció; centres especials de treball, així com també entitats promotores d’aquestes o bé persones físiques, en cas d’aportació de capital a aquestes entitats, i, finalment, les fundacions i les associacions que realitzen activitat econòmica. En el marc de les polítiques de reforçament d’entitats de l’economia social i el Tercer Sector, la línia inclou aquestes entitats entre els seus possibles beneficiaris.

Totes les operacions financeres comptaran amb la garantia del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Les modalitats que inclou la línia van des de préstecs per a inversions en immobilitzat material o immaterial; préstecs per a capitalització d’entitats; préstecs per a circulant, i préstecs per a bestretes de contractes del sector públic. Els imports oscil·len entre els 30.000 euros fins al milió d’euros ampliables segons el projecte.

Cafè de Mar a Mataró
La capital del Maresme compta amb el Cafè de Mar com espai de referència d’economia cooperativa i solidària. Actualment tenen dos projectes en aquest sentit: el viver d’empreses i la llançadora, destinats a donar suport als projectes relacionats amb les empreses i projectes d’economia social. Tot plegat s’emmarca dins del projecte FESS Mataró (Facilitem l’Economia Social i Solidària), que vol impulsar aquesta mena de projectes com a prioritaris dins l’economia de la ciutat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive