Gràfic: els volcans.
Gràfic: els volcans.

Salva Fernández / Ferran Pous (interactiu)

Grafic de la setmana: volcans i erupcions arreu del món

El desastre natural de La Palma, a les Canàries, ha sorprès a tothom, però de volcans en erupció n'hi ha i molts a tot el món. El Gràfic de la Setmana:

 

La lava del volcà 'Cumbre Vieja' de La Palma ha arribat al mar poc després d'aquesta mitjanit. Ho ha fet deu dies després que entrés en erupció. La lava ha arribat al mar pel municipi de Tazacorte, sense provocar ferits, segons ha informat el Cabildo de La Palma. El Cabildo ha alertat que l'arribada de la lava al mar pot produir gasos nocius per a la salut i per això recomana romandre com a mínim a 3,5 quilòmetres per garantir la seguretat.

Aquesta és la darrera notícia d'un fet històric que ha protagonitzat els informatius de les darreres setmanes a Catalunya i a Espanya, ja que al drama social i econòmic que suposa per a l'illa se li suma l'innegable efecte hiptnòtic que té aquest fenomen de la naturalesa. Però malgrat que ens sembli inaudit, la darrera vegada que va succeïr en aquesta zona és fa 50 anys, de volcans en erupció n'hi ha i molts arreu del món.

En el Gràfic de la Setmana, creat per Ferran Pous, repassem quants volcans hi ha actualment en erupció a tot el món, quines zones volcàniques podem trobar a l'Estat espanyol i altres erupcions històriques que van ser encara més devastadores que a la Palma. 

patrocini bleconomistes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive