portada grafic comajuan
portada grafic comajuan

Gràfic de la setmana: les pèrdues incalculables dels autònoms a Espanya

Les ajudes del govern espanyol només han compensat 15 de cada 100 euros perduts

Els autònoms espanyols tanquen l'any 2020 amb unes pèrdues estimades de 65.000 milions a conseqüència de la pandèmia que s'ha acarnissat amb el col·lectiu, segons reflecteix un balanç de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA). Segons l'enquesta, un de cada tres acumula pèrdues de 30.000 euros i més del 60% ha deixat d'ingressar més de 15.000 euros. Són les xifres que mostren un "any horrible" pel col·lectiu, segons el president d'ATA, Lorenzo Amor, que ha lamentat que encara que els treballadors per compte propi hagin perdut de mitjana 20.000 euros, les administracions només han donat ajudes directes de 3.000 per cap. És a dir, les subvencions públiques només han compensat 15 de cada 100 euros perduts. Al Gràfic de la Setmana repassem totes les dades: ves passant el cursos pels diversos elements interactius a continuació:

 

 

El col·lectiu d'autònoms encara el 2021 amb pessimisme, ja que tres de cada quatre enquestats creuen que la seva activitat es disminuirà o es mantindrà al mateix nivell que 2020. Menys d'un 10% calcula que podrà incrementar la facturació i més de la meitat estima tenir pèrdues. Així, el 77% no espera que la recuperació econòmica arribi aquest any.

L'enquesta mostra que un 12% dels treballadors per compte propi tenen algun tipus de restricció sobre la seva activitat i 400.000 autònoms tenen els negocis tancats. Un 5,5% afirma que no ha pogut obrir des del març.

D'altra banda, més de la meitat (56,5%) dels que tenen una activitat en marxa estan funcionant al 50% i tan sols un 1% dels enquestats assegura que es troba en una millor situació que abans de la irrupció de la covid. Només un prop d'un 24% dels autònoms afirmen que estan treballant amb normalitat.

patrocini comajuans

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive