Noves ajudes de la Generalitat per la Covid-19
Noves ajudes de la Generalitat per la Covid-19

Gràfic de la setmana: noves ajudes de la Generalitat per la Covid

En el gràfic de la setmana us detallem totes les noves ajudes que es poden demanar aquests dies de febrer per empreses, treballadors i autònoms. Aquí el teniu:

 

També podeu accedir al mapa en pantalla complerta clica aquí

La Generalitat ha rebut fins dilluns passat 7.043 sol·licituds de cooperatives, microempreses i petites empreses de fins a 50 treballadors per acollir-se al nou pla trimestral d'ajuts directes per a afectats per la crisi econòmica derivada de la covid-19. De la mateixa manera, també han presentat sol·licitud 58.896 treballadors afectats per ERTO o treballadors fixos discontinus amb dret a la prestació extraordinària. En total, el Govern destina a aquest pla 618 milions d'euros, 208 per a empreses i 385 per a treballadors. El termini de sol·licituds per a les empreses està obert fins al 22 de febrer, i per als treballadors fins al 25.

La línia dotada amb 208 milions, que gestiona el Departament d'Empresa i Coneixement, té com a objectiu donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la covid-19 i mantenir els llocs de treball en situació d'ERTO de les microempreses, petites empreses i cooperatives. Preveu donar cobertura als 104.000 treballadors afectats per aquest tipus d'expedients que es calcula que hi ha en aquestes empreses.

Pel que fa a la línia dotada amb 384 milions, que gestiona el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, s'adreça a treballadors amb baixos ingressos en situació d'ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiaris de la prestació extraordinària. També s'hi inclou autònoms individuals o que formin part d'una microempresa de qualsevol sector d'activitat. Es tracta d'un ajut extraordinari en forma de prestació econòmica que s'abonarà en un pagament únic d'uns 600 euros.

Pel que fa al registre d'autònoms que vulguin accedir als ajuts d'aquest trimestre, estarà obert del 19 al 26 de febrer. L'ajut per al treball autònom serà una altra vegada de 2.000 euros i està previst destinar-hi 280 milions. És compatible amb la resta d'ajuts de la Generalitat amb l'única excepció de les subvencions del Departament de Treball, Afers Social i Famílies per afavorir l'autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l'any 2020.

patrocini bleconomistes

Comentaris (1)

Maria Carme Bufi Planas Fa 9 mesos
I per a l'autònom que treballa sol, essent la unica persona de la seva empresa, que figura com a gerent, es clar, que es el que s'hi juga la vida sencera per a mantenir el "negoci" obert, ¿no hi ha cap ajuda? Em sembla vergonyós!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive