El gràfic de la setmana, dedicat a la despesa sanitària
El gràfic de la setmana, dedicat a la despesa sanitària

Ferran Pous (interactiu)

El gràfic de la setmana: La despesa sanitària a l'Estat

La diferència de pressupost entre les comunitats, la comparativa amb la resta d'Europa i l'evolució de la despesa sanitària en els darrers anys, al detall

 

La manifestació massiva a Madrid contra les retallades en el sector sanitari per part del govern autonòmic, ha posat de nou sobre la taula la qüestió de la manca d'inversió pública en aquest àmbit. Les retallades, que s'acumulen des de la crisi del 2008, han afectat de manera greu la qualitat del servei, a tenor de les denúncies continuades tant dels professionals com dels usuaris.

En aquest gràfic analitzem l'evolució de la despesa pública en sanitat en els darrers anys a Espanya, i com es distribueix segons cada comunitat autònoma. Una informació rellevant que mostra desequilibris importants segons la regió del país, en especial si s'analitza la despesa per càpita. El grafic també aporta dades destacades com ara la comparativa en despesa sanitària entre Espanya i la resta de països europeus. 

patrocini bleconomistes

Comentaris (3)

Mataroní empipat Fa 1 any
No hi ha res més fàcil de manipular que les estadístiques. En lloc de ficar un mapa de espanya amb la despesa per habitant x comunitat, perqué no ho feu amb una gráfica ?? Perque Catalunya sortiría molt malt parada. Es de les comunitats que menys gasta per habitant. I no es precissament perque estem mes sans que els altres: La gràfica de llistes de espera s'explica per si sola.
Hipòcrates Fa 1 any
Està clar que estem a la cua, amb Madrid, en despesa per habitant. És la mateixa política de l'impuls a la privatizació d'un servei bàsic que hauria de ser dels millor ben dotats de tots els que tenim. La Salut, l'Educació i la Seguretat han de ser públiques i potents en un estat que es diu social i del benestar.
Inma Fa 1 any
Falta el gráfico más importante, a lo mejor está pero mal explicado y es el gasto por habitante, el que habéis puesto da a entender que Andalucía es quien gaste más pero también donde hay mas personas, lo mismo pasa con Madrid, dos comunidades donde se ha recortado mucho en la sanidad pública. Ruego rectifiquéis la información o pensaré que hay mala intención en cómo la habéis explicado .
Jose Fa 1 any
Si que pone el gasto por persona teniendo en cuenta lo que tu muy bien dices. Si miras el mapa veras el gasto por persona de cada comunidad. Como podras ver Catalunya dedica menos dinero por persona a sanidad que Andalucia.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive